avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Activitate Felicitad

Activitate Felicitad

Răspuns la discuția Prescriptie vs executare silita
Buna ziua!

Creditul nu a fost achitat integral.
Nu s-au mai platit ratele la banca de la sfarsitul anului 2007-inceputul anului 2008.
Banca a cesionat creditul catre firma de recuperare la sfarsitul lunii decembrie 2008, an in care conturile la banca respectiva (probabil imediat dupa cesionare) s-au si inchis.
Catre firma de recuperare nu s-a realizat niciodata nicio plata.
Firma in cauza trimite notificari/somatii si amenintari cu executare silita din 2012.
Ultima astfel de notificare a fost la mijlocul lunii iunie 2016.
Din raspunsurile primite la mesajul meu anterior concluzionez urmatoarele:
- se poate recurge la executare silita chiar daca dreptul creditorilor poate fi prescris, intru-cat acest ”statut” se dovedeste printr-o hotarare judecatoreasca in urma demersurilor realizate de subsemnata.

Cu noile informatii din acest mesaj... care ar fi raspunsul dvs. si ce m-ati indruma sa fac?

Multumesc mult inca odata!
Discuție Taxa de mediu
Buna ziua!
Un cetatean roman stabilit temporar in strainatate doreste sa revina in tara definitiv.
Detine o masina achizitionata din tara straina (care l-a gazduit), masina pe care doreste sa o inmatriculeze in Romania.
Pe langa taxa de (prima-)inmatriculare mai plateste si taxa de mediu sau nu?
Multumesc!
Buna seara!
Am facut un credit in 2005 cu plata ratelor pe o perioada de 10 ani.
In septembrie anul trecut, 2015, creditul ar fi fost achitat.
Din pacate, din 2007 nu am mai putut plati ratele, iar banca a ”vandut” creditul unei societati de colectare creante. Nu stiu exact cand a vandut banca acest credit pentru ca nu am primit nicio instiintare in acest sens.
Societatea in cauza imi trimite prin posta instiintari, somatii, amenintari cu executarea silita din 2011-2012, dar pana acum nu s-a recurs la aceasta procedura.
As dori sa stiu daca, din cele mentionate mai sus, dosarul este prescris sau se va putea recurge la executare silita.

Multumesc!