avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de mediu

Buna ziua!
Un cetatean roman stabilit temporar in strainatate doreste sa revina in tara definitiv.
Detine o masina achizitionata din tara straina (care l-a gazduit), masina pe care doreste sa o inmatriculeze in Romania.
Pe langa taxa de (prima-)inmatriculare mai plateste si taxa de mediu sau nu?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Avocat Iasi Paun Geogiana , Avocat 20:29, 15 Iulie 2016
Fosta taxa de prima inmatriculare este acum timbrul de mediu . Se poate formula in instanta si o actiune de inmatriculare fara plata taxei .
Se poate promova actiune in instanta pentru recuperarea taxei de mediu! Sau puteti demera actiune in instanta de inmatriculare fara plata taxei! Trebuie sa aveti in vedere mai multe aspecte! Taxa e iligala dar numai in instanta se poate restitui taxa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacare timbru de mediu sergiulik sergiulik Buna ziua. As dori sa achizitionez o masina din strainatate cu o normal de poluare Euro3. Timbru de mediu se ridica la valoarea masinii poate chiar mai mult ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto Marius2421 Marius2421 una ziua ! Am si eu un unchi dar este rezident un spania detine o masina din 2005 iar acum a achizitionat o alta masina . Cea din 2005 vrea sa o aduca in Ro ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu la schimbarea proprietarului oncica1990 oncica1990 Salut ! Sunt foarte confuz si scarbit de taxele statului roman ! Mi-am achizitionat un autotursim, cu doi fosti proprietari in cartea masinii. Prima data ... (vezi toată discuția)