avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de mediu la schimbarea proprietarului
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de mediu la schimbarea proprietarului

Salut !
Sunt foarte confuz si scarbit de taxele statului roman !
Mi-am achizitionat un autotursim, cu doi fosti proprietari in cartea masinii.
Prima data masina a fost inmatriculata in data de 7.08.2002, atunci din cate stiu nu se platea taxal, apoi in data de 8.06.2008 este trecut al doi-lea proprietar, de atunci nimic nu s-a schimbat pe carte.

Intrebarea mea este : Mai trebuie sa platesc taxa de mediu, prima inmatriculare, sau ce nume o avea ?

Ce nu inteleg eu, daca dupa data de 1 ian. 2007 se platea taxa, cum masina mea a fost trascrisa fara plata taxei in anul 2008? Doamna de la fisc mi-a spus ca trebuie sa platesc taxa pentru ca masina, nu are platita nicio taxa.
Va rog , daca pute-ti sa ma luminati! Sunt pustan si nu prea am habar de aceste lucruri .
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Mai 2015
oncica1990, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 07:32, 18 Mai 2015
Conform OUG nr.9/2013- privind timbrul de mediu :
Art. 4
Obligatia de plata a timbrului intervine o singura data, astfel:
c) cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat si pentru care nu a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa de poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementarilor legale in vigoare la momentul inmatricularii;
Din anul 2007 au inceput a se plati taxe de prima inmatriculare pentru autovehiculele aduse din strainatate . Pentru cele din parcul national, care erau inmatriculate in tara, nu se platea taxa de prima inmatriculare la vanzarea lor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata taxa mediu - autoturism înmatriculat în românia înainte de 2007 alonia14 alonia14 Vă rog să-mi spuneti dacă pentru un autoturism înmatriculat în România înainte de 2007, la schimbarea proprietarului - vânzare-cumpărare, se percepe ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto darian2006 darian2006 Buna ziua! Daca doresc sa cumpar un fiat brava din 1997,benzina,1370 cm cubi si 55 cp,inmatriculat in romania,in 03.01.2012,am de platit taxa de poluare si ... (vezi toată discuția)
Mai platesc taxa de mediu? ariana03 ariana03 Buna ziua Masina pe care o am am inmatriculat-o fara plata taxei de timbru prin castigarea in instanta a acestui drept. Acum vreau sa o vand si as dori sa ... (vezi toată discuția)