Salut !
Sunt foarte confuz si scarbit de taxele statului roman !
Mi-am achizitionat un autotursim, cu doi fosti proprietari in cartea masinii.
Prima data masina a fost inmatriculata in data de 7.08.2002, atunci din cate stiu nu se platea taxal, apoi in data de 8.06.2008 este trecut al doi-lea proprietar, de atunci nimic nu s-a schimbat pe carte.
Intrebarea mea este : Mai trebuie sa platesc taxa de mediu, prima inmatriculare, sau ce nume o avea ?
Ce nu inteleg eu, daca dupa data de 1 ian. 2007 se platea taxa, cum masina mea a fost trascrisa fara plata taxei in anul 2008? Doamna de la fisc mi-a spus ca trebuie sa platesc taxa pentru ca masina, nu are platita nicio taxa.
Va rog , daca pute-ti sa ma luminati! Sunt pustan si nu prea am habar de aceste lucruri .
Conform OUG nr.9/2013- privind timbrul de mediu :
Art. 4
Obligatia de plata a timbrului intervine o singura data, astfel:
c) cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat si pentru care nu a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa de poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementarilor legale in vigoare la momentul inmatricularii;
Din anul 2007 au inceput a se plati taxe de prima inmatriculare pentru autovehiculele aduse din strainatate . Pentru cele din parcul national, care erau inmatriculate in tara, nu se platea taxa de prima inmatriculare la vanzarea lor .