avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Plata taxa mediu - autoturism înmatriculat în ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Plata taxa mediu - autoturism înmatriculat în România înainte de 2007

Vă rog să-mi spuneti dacă pentru un autoturism înmatriculat în România înainte de 2007, la schimbarea proprietarului - vânzare-cumpărare, se percepe taxă de mediu.
Vă mulţumesc !
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 14:09, 5 Martie 2014
Se plateste .

Art. 4 OUG 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule

Obligaţia de plată a timbrului intervine o singură dată, astfel:

c)cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat şi pentru care nu a fost achitată taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementărilor legale în vigoare la momentul înmatriculării;

Multumesc ! O zi bună !
Cu placere.La fel,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai platesc taxa de mediu? ariana03 ariana03 Buna ziua Masina pe care o am am inmatriculat-o fara plata taxei de timbru prin castigarea in instanta a acestui drept. Acum vreau sa o vand si as dori sa ... (vezi toată discuția)
Timbru mediu andreichirutza andreichirutza Buna ziua. Sunt in posesia unui autovehicul pentru care instanta de judecata a dispus inmatricularea fara plata a taxei de inmatriculare. Fac mentiunea ca ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu la schimbarea proprietarului oncica1990 oncica1990 Salut ! Sunt foarte confuz si scarbit de taxele statului roman ! Mi-am achizitionat un autotursim, cu doi fosti proprietari in cartea masinii. Prima data ... (vezi toată discuția)