avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Activitate dianacar

Activitate dianacar

Buna ziua.
Sunt din Constanta si am mansardat locuinta care era construita la limita proprietatii, calcan in calcan cu casa vecina.Neputand obtine acceptul notarial am construit decalat mansarda cu 60 cm.La final am anvelopat reducand astfel cei 60 cm cu 5 cm.Astfel, primaria ma amendeaza deoarece nu am respectat cei 60 cm prevazuti in codul civil.Este normal sa se ia in calcul doar constructia propriu zisa sau cu anvelopare?Este normal pe terenul ce imi apartine sa nu pot face anveloparea propriei case? Cum sa contest amenda primariei?
Buna ziua, am urmatoarea problema; mi-am mansardat casa decaland mansarda fata de restul casei cu 60 cm deoarece nu am obtinut acordul vecinei care are casa lipita de casa mea.Deci intre cosurile ei de fum si casa mea care este mai inalta acum decat a ei cu aprox 4 m exista spatiul de 60 cm de care am vorbit.Acum ma reclama ca nu mai are tiraj la cosuri.Exista vreo prevedere legala care sa ma oblige sa ii inalt cosurile? Si daca le inalt in ce le ancorez, ptr ca nu sunt de accord sa le ancorez de casa mea?