avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contestatie limita 60 cm constructie noua
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contestatie limita 60 cm constructie noua

Buna ziua.
Sunt din Constanta si am mansardat locuinta care era construita la limita proprietatii, calcan in calcan cu casa vecina.Neputand obtine acceptul notarial am construit decalat mansarda cu 60 cm.La final am anvelopat reducand astfel cei 60 cm cu 5 cm.Astfel, primaria ma amendeaza deoarece nu am respectat cei 60 cm prevazuti in codul civil.Este normal sa se ia in calcul doar constructia propriu zisa sau cu anvelopare?Este normal pe terenul ce imi apartine sa nu pot face anveloparea propriei case? Cum sa contest amenda primariei?
Cel mai recent răspuns: Sorin96 , utilizator 16:03, 6 Februarie 2018
ce inseamna "anvelopare" ?
Cand ati construit si cand ati anvelopat?
Daca aveti o autorizatie de construire in care spune sa va plasati la minim 60 de cm si daca nu aveti o alta autorizatie pentru anvelopare, este corect.
Buna ziua . Am un vecin care vrea ca limita dintre linia de hotar si garajul meu sa fie de 60 cm dar garajul a fost făcut cu 10 ani in urma sa vina el acolo si înainte sa fie data legea . Ce as putea face? Multumesc
Depinde de actele in baza carora s-a construit, vechimea constructiei etc. Exista autorizatii?
Buna ziua . Este o anexa si nu am autorizatie de constructie

Liliana Gradinaru a scris:

Depinde de actele in baza carora s-a construit, vechimea constructiei etc. Exista autorizatii?

Alte discuții în legătură

Neconcordanta autorizatie constructie si proiect Rikidone79 Rikidone79 Am si eu nevoie de ajutor! Am terminat constructia casei si am inceput demersurile pentru receptia finala si au aparut problemele! :) Terenul are deschidere ... (vezi toată discuția)
Acord construcție la calcan annesis annesis Buna seara, Am CU pentru construcție unde este specificat cuplare la calcan , doar ca vecinul nu e construit pe calcan la limita de proprietate, iar eu ... (vezi toată discuția)
Distanța între casa și copertina vecinului MariaSTM MariaSTM Bună ziua, am o casa bătrânească cu calcan ( printre primele construite pe strada noastră). Conform cadastrului la stradă între casă mea și vecin am ... (vezi toată discuția)