avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1838 soluții astăzi
Forum Activitate sisq77

Activitate sisq77

Răspuns la discuția Intrebare RCA
Eu imi repar masina intr-un service. Nu imi deconteaza nimeni reparatia. Vreau sa stiu daca pot sa incep sa imi repar masina imediat dupa accident sau sa astept solutionarea discutilor intre pagubit (cel pe care l-am lovit) si societatea mea de asigurari. Ma gandesc ca cei de la asigurari pot cere sa se faca o reconstituire a accidentului, caz in care eu ar trebui sa ma duc cu masina lovita astfel incat sa verifice ei daca daunele de la vehiculului victimei rezulta in urma accidentului cu mine ?
Răspuns la discuția Intrebare RCA
Multumesc de raspuns, probabil m-am exprimat gresit in intrebare.
Ce vreau sa intreb este daca asiguratorul RCA al meu ma poate obliga sa vin cu masina asa busita pentru a face o eventuala reconstituire a accidentului in caz ca nu il crede pe pagubit
Discuție Intrebare RCA
Buna ziua,

Am facut un accident auto din vina mea. Politia a venit la fata locului, a intocmit un proces verbal, nu e vorba de amiabila. Intrebarea ar fi, eu pot sa imi repar masina mea sau trebuie sa astept in caz ca vrea asiguratorul RCA al meu sa faca o reconstituire a accidentului pentru al despagubi pe cel in care am intrat?
Exista riscul sa nu mai plateasca asiguratorul RCA al meu pe cel lovit de mine fiindca mi-am reparat masina mea si nu poate face o reconstituire a accidentului ?
Răspuns la discuția Asigurare RCA
Din pacate, cea care o aveam la mine era cea noua, cealalta o credeam expirata si era undeva acasa intr-un sertar. M-as putea lovi de situatia in care asiguratorul sa spuna ca nu plateste nimic fiindca am doua polite si nu le-am declarat ?
Vad ca in legea asigurarilor specifica la articolul 52:
"In cazul in care, pentru acelaşi proprietar de vehicul, la data producerii accidentului, existau mai multe asigurări valabile, despăgubirea se suportă in părţi egale de către toţi asigurătorii. Despăgubirea se va plăti integral de către asigurătorul la care s-a adresat persoana păgubită, urmand ca ulterior asigurătorul in cauză să se indrepte impotriva celorlalţi asigurători pentru recuperarea părţii de despăgubire, plătită in numele acestora.
Asiguratul are obligaţia de a informa asigurătorul despre incheierea unor astfel de asigurări cu alţi asigurători"

Discuție Asigurare RCA
Buna ziua,

Am o polita RCA facuta la o companie de asigurari care expira pe 30.07. Din greseala, am crezut ca expira pe data de 30.06 si mi-am facut o alta polita la alta companie. La cateva zile dupa acestea, am avut un accident din vina mea. As putea avea vreo problema prin faptul ca am 2 RCA-uri valide ?