avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Intrebare RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Intrebare RCA

Buna ziua,

Am facut un accident auto din vina mea. Politia a venit la fata locului, a intocmit un proces verbal, nu e vorba de amiabila. Intrebarea ar fi, eu pot sa imi repar masina mea sau trebuie sa astept in caz ca vrea asiguratorul RCA al meu sa faca o reconstituire a accidentului pentru al despagubi pe cel in care am intrat?
Exista riscul sa nu mai plateasca asiguratorul RCA al meu pe cel lovit de mine fiindca mi-am reparat masina mea si nu poate face o reconstituire a accidentului ?
Cel mai recent răspuns: Constantin Popovici , Consultant asigurari 10:38, 2 August 2014
asiguratorul dumneavoastra va repara masina pagubitului.
masina dumneavoastra puteti s-o reparati prin asigurator , daca aveti asigurare de tip CASCO.
daca nu aveti CASCO , o veti repara doar pe banii dumneavostra .
RCA-ul are alt rol .....
Ultima modificare: Joi, 31 Iulie 2014
ContSters324606, utilizator
Multumesc de raspuns, probabil m-am exprimat gresit in intrebare.
Ce vreau sa intreb este daca asiguratorul RCA al meu ma poate obliga sa vin cu masina asa busita pentru a face o eventuala reconstituire a accidentului in caz ca nu il crede pe pagubit
adica.....
Eu imi repar masina intr-un service. Nu imi deconteaza nimeni reparatia. Vreau sa stiu daca pot sa incep sa imi repar masina imediat dupa accident sau sa astept solutionarea discutilor intre pagubit (cel pe care l-am lovit) si societatea mea de asigurari. Ma gandesc ca cei de la asigurari pot cere sa se faca o reconstituire a accidentului, caz in care eu ar trebui sa ma duc cu masina lovita astfel incat sa verifice ei daca daunele de la vehiculului victimei rezulta in urma accidentului cu mine ?
Este bine sa avizati si dv. dauna la asiguratorul dv. (asa cum scrie in obligatiile asiguratului RCA).Astfel asiguratorul va face toate constatarile privind masina proprie "sifonata" dupa impact(inclusiv poze) si astfel eliminati orice fel de surpriza (posibila!). Dupa aceasta formalitate puteti s-o reparati fara grija.

Alte discuții în legătură

Rca si casco Izike Izike Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)
Accident dupa dauna totala MirceaEne MirceaEne Buna ziua, In urma cu 3 luni am fost implicat intr-un accident si firma asiguratoare a decis sa imi plateasca dauna totala autoturismului meu. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Accident auto-refuz predare rsc-notificare instanta persoana nevinovata andreeakristina andreeakristina buna ziua, am fost implicata intr-un accident auto, iar vinovatul a refuzat sa imi predea asigurarea RCA. Politia a fost prezenta la fata locului si a ... (vezi toată discuția)