avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Asigurare RCA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Asigurare RCA

Buna ziua,

Am o polita RCA facuta la o companie de asigurari care expira pe 30.07. Din greseala, am crezut ca expira pe data de 30.06 si mi-am facut o alta polita la alta companie. La cateva zile dupa acestea, am avut un accident din vina mea. As putea avea vreo problema prin faptul ca am 2 RCA-uri valide ?
Cel mai recent răspuns: sisq77 , utilizator 16:11, 30 Iulie 2014
Buna ziua,
NU, aveti dubla asigurare nu sunteti fara asigurare. Puteti sa folositi vechea asigurare, mai ales ca ati schimbat firma de asigurari.
folositi-o pe cea veche ....
Din pacate, cea care o aveam la mine era cea noua, cealalta o credeam expirata si era undeva acasa intr-un sertar. M-as putea lovi de situatia in care asiguratorul sa spuna ca nu plateste nimic fiindca am doua polite si nu le-am declarat ?
Vad ca in legea asigurarilor specifica la articolul 52:
"In cazul in care, pentru acelaşi proprietar de vehicul, la data producerii accidentului, existau mai multe asigurări valabile, despăgubirea se suportă in părţi egale de către toţi asigurătorii. Despăgubirea se va plăti integral de către asigurătorul la care s-a adresat persoana păgubită, urmand ca ulterior asigurătorul in cauză să se indrepte impotriva celorlalţi asigurători pentru recuperarea părţii de despăgubire, plătită in numele acestora.
Asiguratul are obligaţia de a informa asigurătorul despre incheierea unor astfel de asigurări cu alţi asigurători"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi emise 2 rca pentru acelesi autoturism? MONA PARASCHIVU MONA PARASCHIVU Buna ziua .Am semnat un contract de novatie in anul 2009 prin care am preluat ratele la un autoturism si am devenit utilizator cesionar.In luna decembrie 2009 ... (vezi toată discuția)
Prejudiciatul are itp expirat, poate sa faca reparatiile pe rca vinovatului herion herion Buna ziua, Acu cateva zile am fost lovit destul de rau. Domnisoara vinovata are RCA. Din pacate am descoperit ca am uitat sa-mi fac ITP-ul. Firma de ... (vezi toată discuția)
Accident auto, vinovatul fără rca. ce altă opțiune am să recuperez dauna în afară de instanța civilă? Constantin Teodor Constantin Teodor Mi-am găsit mașina lovită rău în parcare. Vinovatul a fugit dar l-am găsit. Nu are RCA. Ce altă opțiune am să recuperez daună în afară de ... (vezi toată discuția)