Buna dimineata,
Din lege reiese ca plata concediului de odihna se face raportat la veniturile din ultimele 3 luni, dar daca am avut marire de salariu intr-o luna anterioara celei in care solicit efectuarea concediului de odihna, nu este normal sa se raporteze la aceasta marire? Altfel, indemnizatia va fi mai mica decat daca as lucra efectiv!!!
Buna dimineata,
Am si eu o mare nelamurire privind concediul de maternitate, iar cei de la resurse umane nu mi-au putut da un raspuns clar. Eu trebuie sa nasc la jumatatea lunii octombrie si vreau sa stiu cat de tarziu pot intra in concediu de maternitate ( prenatal, apoi postnatal ), fara sa imi pierd acest drept.
Din lege am inteles ca obligatorii sunt doar cele 42 de zile din postnatal, dar eu vreau sa beneficiez de intregul concediu de maternitate, pe care sa il iau cat mai tarziu, deoarece este mai avantajos din punct de vedere financiar decat cel de crestere. In plus, mai am de efectuat inainte si 25 de zile lucratoare de concediu de odihna, pe care trebuie sa le iau ( altfel probabil ca le pierd - nici asta nu mi-au infirmat sau confirmat cei de la resurse umane!) si voiam sa mai si vin la serviciu - cat se poate - in luna august!
Multumesc anticipat!