avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Activitate darianp62

Activitate darianp62

Am depus un dosar pentru o locuinta sociala si am aflat ca sunt inclus pe lista de prioritati a anului curent.
Dar sunt la coada (pozitia 200), inseamna ca o sa astept mult si bine? De fapt ce inseamna lista de prioritati?
Multumesc pentru orice lamuriri, eu nu stiu cum sta treaba pentru ca e prima oara cand aplic pentru asta.
Proprietarul viziteaza rar imobilul. Dar nu a zis nimic de prezenta mea, stie ca stau aici. Si nu sunt singur, e un imobil cu mai multe familii. Ca sa fie mai clar, imobilul a fost al Primariei inante sa fie retrocedat, iar eu am locuit acolo (dar n-am apucat sa fac un contract cu Primaria) dinainte de retrocedare.
Iar proprietarul nu a zis sa facem contract de inchiriere cu el, dar inca nu am fost evacuati, iar situatia asta dureaza de ani intregi. Nu inteleg de ce nu face nimic.
In fine, pot face acea declaratie sau nu? Pot sa afirm ca intr-adevar stau legal in imobil, desi fara acte?
As vrea o lamurire in privinta unei declaratii pe proprie raspundere.
Eu stau intr-o locuinta retrocedata fara forme legale (fara acte de proprietate sau inchiriere) si as vrea sa inchei un contract cu un furnizor.
Pe site-ul furnizorului scrie ca daca solicitantul nu poate aduce acte de proprietate sau inchiriere, poate sa aduca o declaratie pe proprie raspundere precum ca foloseste legal(sublinierea mea) spatiul respectiv.
Pot eu oare sa fac o astfel de declaratie, din moment ce eu nu am acte pentru casa? Adica nu cred ca pot declara ca folosesc legal spatiul din moment ce nu am niciun fel de acte in afara de o carte de identitate provizorie.
Dar nu sunt sigur. Oare cartea de identitate provizorie este suficienta pentru a putea face aceasta declaratie? Intreb pentru ca eu nu vreau sa comit un fals in declaratii.
Va multumesc pentru orice lamuriri.
Buna ziua,

As dori sa cer un sfat pentru o mare problema. Eu stau intr-o casa nationalizata, care a fost retrocedata, dar proprietarul nu m-a evacuat inca (si asta de cativa ani) si nu a incheiat contract de inchirirere cu mine. Din ce am aflat, proprietarul e un strain si nu este in Romania.
Am avut curent electric de cand casa era a statului, dar contractul nu era pe numele meu ci al unui fost chirias, am vrut sa fac contract pe numele meu cu Primaria, dar a intervenit procesul si dosarul meu la Primarie s-a anulat cand a fost casa retrocedata. Insa nu a venit nimeni de la Enel sa taie curentul, timp de ani intregi. Asa ca am avut curent "gratis" in mod legal. Nu m-am conectat ilegal, am contor bun si sigiliile sunt intacte. Nu a fost furt de curent.
Situatia nu putea dura la nesfarsit, anul acesta a venit un echipaj Enel si a taiat curentul. Dar cum nu a fost furt, am primit un proces-verbal si un act prin care platesc o suma de bani drept despagubire.
Dar nu mai am curent. Cum pot sa am din nou curent, legal, cu contract? Eu nu am niciun fel de acte de casa, stau fara forme legale.
Ce optiuni legale am? Nu pot sa ma mut, as ajunge in strada. Fireste, pot fi oricand evacuat, dar as vrea sa am conditii mai bune pana atunci.
Va multumesc.