avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Activitate michelleb

Activitate michelleb

pentru ca eu sunt in strainatate, vreau sa imputernicesc pe fratele meu sa imi faca o firma SRL pe numele meu si trebuie sa-i trimit o imputernicire, o procura, pentru aceasta.

stie cineva cum sa o formulez sa fie valabila?
stiu ca trebuie facuta la notar, asta nu e problema, dar nu stiu exact ce ar trebui sa contina.
va multumesc
nu doresc model contract inchiriere. multumesc pentru oferta.
am scris despre ce este vorba in pagina 1.

probabil o sa raman la varianta de a infiinta un srl pe venit.acum ramane sa ma decid daca angajatul va fi pe o perioada determinata ori permanent

multumesc tuturor pentru raspunsuri.

multumesc f. mult pentru raspuns. asta este ce ma interesa!

La microintreprindere (impozit pe venit) se poate angaja si cu timp partial (2 ore) la care contributiile lunare ajung la 70 lei aproximativ. Acest angajat trebuie mentinut permanent nu doar 3 luni. De un contabil tot aveti nevoie pentru ca trebuie depuse declaratii lunare chiar daca firma este 'sezoniera' dar va puteti intelege cu el sa il platiti mai putin...

Inainte de a va declara ca platitor de impozit pe venit va recomand sa va consultati cu un contabil si sa faceti niste calcule in ceea ce priveste vectorul fiscal.
ma faceti sa si rad!
da,este turism.
o vila cu 7 camere la mare. care in prezent este administrata prin contract de comodat de niste rude. ei au srl pe venit si acum mi-au spus ca trebuiesc sa plateasca din septembrie pana in prezent contabil si toate taxele pt un angajat 8 ore pe zi...chiar daca vila este inchisa si nu e nici un fel de activitate

eu nu sunt in tara....si de aceea nu ma pot informa la organele de specialitate...iar prin email, din pacate nu raspund.

nu ma deranjeaza sa platesc contabil si un angajat dar pe perioada de functionare. insa nu vad sensul de a-i platii in restul timpului, atitea luni, 8 ore pe zi.

citisem undeva ca angajatul poate sa fie numai cu 2 ore minim pe zi...dar nu mai stiu daca mai este in viguare aceasta lege...macar sa-l platesc 2 ore...dar nu 8 ore pentru nimic, absolut nimic...ca vila este inchisa pe toata perioada ierni

daca stie cineva ce fel de societate au unitatile care functioneaza sezonial? ori ce as putea face in aceasta situatie.

va multumesc mult pt raspunsurile voastre.
da, am inteles gresit. scuze

ca persoana fizica atunci cum as putea inchiria legal la oameni, camere ? unii stau si cate 3 zile....
ca persoana fizica autorizata trebuie sa am calificare, diploma in turism. nu merge.
nici sa inregistrez la pt un srl pe venit chiar trebuie sa am un angajat si contabil tot anul...asta nu-mi vine sa cred.

va rog care stiti, sa ma ajutati
am o casa la care vreau sa inchiriez camerele pe timp de vara. contabilul mi-a spus ca trebuie sa am srl si alegand forma pe venit , trebuie sa am un angajat 8 ore pe zi, tot anul.

vreau ca eu sa fiu angajat dar nu vreau sa platesc atitea contributii tot anul si contabil pentru doar 3 luni de activitate.
mentionez ca nu am calificarea neccesara pentru a putea fi PF ori AF

exista cumva si alta forma legala de a inchiria camere? sunt obligata sa platesc aceste contributii tot anul daca eu am activitate doar 3 luni din an? angajatul chiar trebuie sa fie pt 8 ore pe zi ori minim 2 ore.

va rog sa-mi dati si mie un sfat ce sa fac si daca ce mi-a spus contabilul este adevarat.

va multumesc