avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ce fel de firma pentru inchiriere camere 3 luni pe an?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ce fel de firma pentru inchiriere camere 3 luni pe an?

am o casa la care vreau sa inchiriez camerele pe timp de vara. contabilul mi-a spus ca trebuie sa am srl si alegand forma pe venit , trebuie sa am un angajat 8 ore pe zi, tot anul.

vreau ca eu sa fiu angajat dar nu vreau sa platesc atitea contributii tot anul si contabil pentru doar 3 luni de activitate.
mentionez ca nu am calificarea neccesara pentru a putea fi PF ori AF

exista cumva si alta forma legala de a inchiria camere? sunt obligata sa platesc aceste contributii tot anul daca eu am activitate doar 3 luni din an? angajatul chiar trebuie sa fie pt 8 ore pe zi ori minim 2 ore.

va rog sa-mi dati si mie un sfat ce sa fac si daca ce mi-a spus contabilul este adevarat.

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 21:59, 21 Martie 2007
nu inteleg de ce trebuie sa o faci pe societate ?
ai posibilitatea sa inchiriezi si ca persoana fizica,- cu atit mai mult cu cit este o "activitate" de sezon- doar ca trebuie sa inchei contracte de inchiriere de fiecare data cum ai un client si trebuie sa-l inregistrezi la fisc.
parerea mea!
ca persoana fizica autorizata trebuie sa am calificare, diploma in turism. nu merge.
nici sa inregistrez la pt un srl pe venit chiar trebuie sa am un angajat si contabil tot anul...asta nu-mi vine sa cred.

va rog care stiti, sa ma ajutati
scumpa mihaela, ti se pare ca vorbeam despre persoana fizica autorizata?
citeste cu atentie!
da, am inteles gresit. scuze

ca persoana fizica atunci cum as putea inchiria legal la oameni, camere ? unii stau si cate 3 zile....
Contract cu fiecare persoana inregistrat la adm fin de care apartii. Pplatesti 16% impozit, atat.
Daca este insa o activitate comerciala, de genul turism, atunci n-ai ce face, e nevoie de contabil si angajat!!! Da mai multe detalii cu privire la activitatea pe care vrei sa o desfasori.

Alte discuții în legătură

Impozitare srl eyecatcher eyecatcher Buna seara. Detin un SRL cu activitate principala 7022 : Activitati de consultanta pentru afaceri si management. Veniturile lunare din aceasta activitate ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma sau pfa andreiunicat andreiunicat Buna tuturor , Am si eu o nelamurire de 2 ani ma ocup de pagini web freelancer mai bine zis pana acum nu am fost nevoit sa dau facturi sau chitanta pentru ... (vezi toată discuția)
Declaratii decembrie 2009 carmen10 carmen10 Ce declaratii se depun in decembrie, pentru un srl ? (vezi toată discuția)