Sunt comandant de aeronava si am primit o intrebare putin bizara: se poate, legal, oficia o casatorie civila la bordul aeronavei, de catre comandant? Daca da, care ar fi procedura? Daca nu, care ar fi motivele?
Metodologia de aplicare unitara a dispozitiilor in materie de stare civila este neclara in aceasta privinta, ea referindu-se in principal la casatoriile pe nave maritime.
Multumesc anticipat pentru lamuriri.
Ma aflu in urmatoarea situatie:
In luna iunie am facut o rezervare pentru un hotel din Grecia prin intermediul site-ului Booking.com, site de intermedieri hoteliere.
Am primit o confirmare privind rezervarea, din partea hotelului, tot prin intermediul acestui site, urmand ca plata sa o fac la fata locului. In momentul rezervarii mi s-a cerut si un card de credit valid, care a fost inregistrat.
Cu hotelul rezervat, am cumparat doua bilete de avion dus-intors, corespunzatoare sejurului.
Cu o zi inainte de plecare, am verificat pe site-ul Booking.com rezervarea, iar aceasta figura ca anulata. Nu am primit nici un e-mail, nici din partea hotelului, nici din partea site-ului, si nici o notificare pe contul meu, pe scurt nu am fost notificat in nici un fel in legatura cu aceasta situatie.
Am sunat la serviciul clienti al site-ului respectiv, iar acestia mi-au comunicat faptul ca e posibil ca anularea sa fi fost facuta de hotel pentru card de debit invalid, desi cardul meu a fost acceptat si validat cand am facut rezervarea.
Concret, sunt in situatia de a pierde biletele de avion, neavand nici o rezervare valida.
Termenii si conditiile de pe site-ul Booking.com exonereaza aceasta companie de orice responsabilitate, fiind doar un intermediar. Consider ca lipsa oricarei notificari privind situatia creata este abuziva si mi-a adus prejudicii directe.
Exista vreo modalitate realista de a-mi recupera valoarea pierderii biletelor de la hotel, prin atacul in justitie?