avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Activitate pauneasca2

Activitate pauneasca2

Răspuns la discuția Valoare poprire salariu
Asta era si aspectul scris in lege: PANA LA....deci se poate opri mai putin din salariu. Domnul executor a zis ca e obligatoriu sa se opreasca 50% pt ca asa zice legea...aceste aspecet obligatorii eu nu le-am regasit nicaieri
Va multumesc! Cadrul legal indicat de dvs. il gasisem, dar pe mine m-a nedumerit raspunsul telefonic al executorului judecatoresc, acela ca legea obliga la poprire de 50% fiind 2 creante. Aceste aspecte scrise negru pe alb nu le-am gasit nicaieri, De aceea am solicitat ajutor.
Din pacate unul dintre avocati ne-a recomandat sa facem contestatie la suma decisa, desi hotararea e definitiva. S-a platit o parte din bani dar nu au fost luati in considerare de executor (sotul nu a fost prezent si nu a depus nici contestatie)...gresala mare...nu a stiut legea....acuma stie din pacate.
Al doilea ne-a zis sa vorbim cu executorul sa crestem suma lunara decisa (poprirea) ... adica ceea ce nu vrem noi :(. Noi vrem sa o scadem spre 30%.
Din pacate se pare ca nu am dat de avocatul cel istet pe care il mentionati :)
As dori sa stiu cat se poate opri din salariul unui persoane in urma executarii silite, tinand cont ca este vorba de 2 credite facute la aceeasi banca, revandute la firma de recuperari creante, iar decizia judecatoreasca a fost de oprire a jumatate din salariu. Sunand la cabinet (intrucat e depasit termenul de orice contestatie) mi s-a spus ca asa prevede legea: daca e un singur credit se opreste 30% din salariu, iar daca sunt 2 credite se opreste 50%. Personal nu am gasit asa ceva in lege scris. Va rog daca ma puteti ajuta cu o clarificare in acest sens
Si pot incheia contract de chirie pe o locatie in care nu stau actualmente cu mentionarea datei in care ma voi muta? ca sa fiu mai clara: in data de 10 februarie 2018 pot semna cele 3 exemplare ale contractului de inchiriere, in care sa mentionez data de 1 aprilie 2018 la care ma voi muta in locatie, cat si garantia pe care o ofer proprietarei? Nu stiu daca acest contract poate fi inregistrat deja la ANAF si nu vreau nici sa ma trezesc ca proprietara neaga ca i-am dat banii. Va multumesc!
trebuie sa modific datele pentru ca imi trebuie la servici, unde sunt obligata sa notific in 5 zile orice modificare de nume, status marital....va multumesc
In conditiile in care mie ca viitor chirias mi se solicita de catre proprietar sa platesc garantia si sa facem un "contract de mana", ce valabilitate are un astfel de contract. Considerati ca este mai util un antecontract? Mentionez ca este devreme pentru incheierea unui contract de chirie, pentru ca acesta il voi incheia cu valabilitate de la 1 aprilie, iar acum este inceputul lui februarie, deci este prea devreme pentru a fi incheiat si depus la ANAF. Va multumesc
Va rog daca se poate un raspuns la urmatoarea speta: de la data de 01 aprilie vreau sa intru in chirie, cu contract pe 3 ani (si viza in baza contractului). Ulteior ma casatoresc, schimb asadar numele de familie, ceea ce impune schimbarea buletinului. Ca sa am in continuare contract legal si viza, ce trebuie sa fac, tinand cont ca numele de pe noul buletin nu va mai coincide cu cel din contractului initial? Va multumesc
Are cineva detalii sau chiar exemplu legat de examenul de traducator pe domeniile INFORMATICA si TEHNICA?? Am gasit numai cateva detalii din 2011. Va multumesc!