As dori sa stiu cat se poate opri din salariul unui persoane in urma executarii silite, tinand cont ca este vorba de 2 credite facute la aceeasi banca, revandute la firma de recuperari creante, iar decizia judecatoreasca a fost de oprire a jumatate din salariu. Sunand la cabinet (intrucat e depasit termenul de orice contestatie) mi s-a spus ca asa prevede legea: daca e un singur credit se opreste 30% din salariu, iar daca sunt 2 credite se opreste 50%. Personal nu am gasit asa ceva in lege scris. Va rog daca ma puteti ajuta cu o clarificare in acest sens
Din pacate unul dintre avocati ne-a recomandat sa facem contestatie la suma decisa, desi hotararea e definitiva. S-a platit o parte din bani dar nu au fost luati in considerare de executor (sotul nu a fost prezent si nu a depus nici contestatie)...gresala mare...nu a stiut legea....acuma stie din pacate.
Al doilea ne-a zis sa vorbim cu executorul sa crestem suma lunara decisa (poprirea) ... adica ceea ce nu vrem noi :(. Noi vrem sa o scadem spre 30%.
Din pacate se pare ca nu am dat de avocatul cel istet pe care il mentionati :)
Va multumesc! Cadrul legal indicat de dvs. il gasisem, dar pe mine m-a nedumerit raspunsul telefonic al executorului judecatoresc, acela ca legea obliga la poprire de 50% fiind 2 creante. Aceste aspecte scrise negru pe alb nu le-am gasit nicaieri, De aceea am solicitat ajutor.