avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Valoare poprire salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Valoare poprire salariu

As dori sa stiu cat se poate opri din salariul unui persoane in urma executarii silite, tinand cont ca este vorba de 2 credite facute la aceeasi banca, revandute la firma de recuperari creante, iar decizia judecatoreasca a fost de oprire a jumatate din salariu. Sunand la cabinet (intrucat e depasit termenul de orice contestatie) mi s-a spus ca asa prevede legea: daca e un singur credit se opreste 30% din salariu, iar daca sunt 2 credite se opreste 50%. Personal nu am gasit asa ceva in lege scris. Va rog daca ma puteti ajuta cu o clarificare in acest sens
Cel mai recent răspuns: pauneasca2 , utilizator 13:36, 4 Mai 2018
Asa este dar nu inteleg de ce nu apelați la serviciile unui avocat isteț sa va ajute in demersul Dvs
Din pacate unul dintre avocati ne-a recomandat sa facem contestatie la suma decisa, desi hotararea e definitiva. S-a platit o parte din bani dar nu au fost luati in considerare de executor (sotul nu a fost prezent si nu a depus nici contestatie)...gresala mare...nu a stiut legea....acuma stie din pacate.
Al doilea ne-a zis sa vorbim cu executorul sa crestem suma lunara decisa (poprirea) ... adica ceea ce nu vrem noi :(. Noi vrem sa o scadem spre 30%.
Din pacate se pare ca nu am dat de avocatul cel istet pe care il mentionati :)
Pentru cuantumul popririi gasiti raspunsul aici:
[ link extern ]
Va multumesc! Cadrul legal indicat de dvs. il gasisem, dar pe mine m-a nedumerit raspunsul telefonic al executorului judecatoresc, acela ca legea obliga la poprire de 50% fiind 2 creante. Aceste aspecte scrise negru pe alb nu le-am gasit nicaieri, De aceea am solicitat ajutor.
Pentru 2 sau mai multe popriri se retine pana la 50% din venit.

Alte discuții în legătură

Popriri legale cluminita229 cluminita229 Am 2,popriri legale asupra salariului si a venit cea de-a 3,cat se poate opri din salariu,sau se opreste tot salariul (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza in cazul a 2 popriri? api7 api7 Am o poprire pe conturi ,de la un card de cumparaturi. Executorul a pus apoi poprire si la angajator,desi acesta imi vira salariul in unul din conturile pe ... (vezi toată discuția)
Poprire pe conturi, nelamurire Manone_BM Manone_BM Buna ziua, Exista doua popriri pe un salariu, una din partea unui IFN si una din partea unei persoane fizice (printr-un contract de imprumut). Angajatorul ... (vezi toată discuția)