avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Valoare poprire salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Valoare poprire salariu

As dori sa stiu cat se poate opri din salariul unui persoane in urma executarii silite, tinand cont ca este vorba de 2 credite facute la aceeasi banca, revandute la firma de recuperari creante, iar decizia judecatoreasca a fost de oprire a jumatate din salariu. Sunand la cabinet (intrucat e depasit termenul de orice contestatie) mi s-a spus ca asa prevede legea: daca e un singur credit se opreste 30% din salariu, iar daca sunt 2 credite se opreste 50%. Personal nu am gasit asa ceva in lege scris. Va rog daca ma puteti ajuta cu o clarificare in acest sens
Cel mai recent răspuns: pauneasca2 , utilizator 13:36, 4 Mai 2018
Asta era si aspectul scris in lege: PANA LA....deci se poate opri mai putin din salariu. Domnul executor a zis ca e obligatoriu sa se opreasca 50% pt ca asa zice legea...aceste aspecet obligatorii eu nu le-am regasit nicaieri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri legale cluminita229 cluminita229 Am 2,popriri legale asupra salariului si a venit cea de-a 3,cat se poate opri din salariu,sau se opreste tot salariul (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza in cazul a 2 popriri? api7 api7 Am o poprire pe conturi ,de la un card de cumparaturi. Executorul a pus apoi poprire si la angajator,desi acesta imi vira salariul in unul din conturile pe ... (vezi toată discuția)
Poprire pe conturi, nelamurire Manone_BM Manone_BM Buna ziua, Exista doua popriri pe un salariu, una din partea unui IFN si una din partea unei persoane fizice (printr-un contract de imprumut). Angajatorul ... (vezi toată discuția)