avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Activitate janedoe2014

Activitate janedoe2014

ConsuelaScarlat a scris:

nu se poate da superficie pe teren si constructie. Dreptul de superficie il poate avea proprietarul unei constructii, pe terenul pe care se afla constructia.
Poate ar trebui sa purtati o discutie cu un avocat, sa ii explicati exact ce doriti si care este scopul acestor demersuri, pentru ca avocatul sa va poate sfatui in deplina cunostinta de cauza.
Nu exista ca firma vrea sa faca niste investitii. Societatea, pentru o eventuala investitie, trebuie sa aiba si ceva drepturi. Orice investitie a firmei trebuie justificata, deoarece presupun ca toate aceste cheltuieli urmeaza sa fie decontate de societate. Trebuie ca aceasta sa primeasca ceva in contrapartida.


Multumesc frumos pentru informatiile utile.
ConsuelaScarlat a scris:

Faceti un contract de vanzare a constructiilor. Prin acelasi contract acordati si dreptul de superficie si eventual, servitute


Multumesc pentru raspuns. In cazul in care societatea nu doreste sa devina proprietara nici a terenului nici al constructiilor, dar doreste sa aiba dreptul de a realiza o serie de investitii in cladiri, investitii care necesita obtinerea autorizatiei de construire (de exemplu, instalare de panouri solare), este posibil un contract de superficie atat pentru teren cat si pentru constructii?
ConsuelaScarlat a scris:

ce insemna pentru dumneavoastra aceasta "cesiune".
Sa inteleg ca se doreste ca persoana fizica sa ramana proprietar si societatea sa utilizeze acel bun?
Sau doriti ca societatea sa devina proprietara dar nu in baza unui contract de vanzare?


Societatea sa devina proprietara constructiilor, dar nu si a terenului pe care sunt ridicate constructiile, avand insa dreptul de a face modificari la constructii (fara modificarea structurii de rezistenta a acestora).

Buna ziua,

Asociatul unic al unei societati este proprietarul unui teren pe care s-au edificat 2 constructii. Atat terenul cat si constructiile sunt asadar in proprietatea persoanei fizice. Se doreste cesiunea atat a terenului cat si a constructiilor catre societatea comerciala, fara a se face insa contract de vanzare cumparare. Este posibil sa se realizeze acest lucru prin prisma contractului de superficie (atat terenul cat si constructiile sa fie transmise catre aceeasi persoana juridica prin intermediul contractului)? Sau este necesara obtinerea dreptului de proprietate asupra cladirilor (prin vanzare-cumparare/donatie), urmand ca prin contractul de superficie sa se instituie dreptul de superficie asupra terenului?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Dezmembrare teren

Terenul este intravilan (jud. Mures).

ConsuelaScarlat a scris:

Este greu de spus. Depinde de gradul de ocupare al instantei, depinde de cat de repede se face expertiza, depinde daca se va face ulterior apel de vreuna dintre parti, etc. Unde este situat terenul?


Răspuns la discuția Dezmembrare teren


Multumesc pentru raspuns. Cam cat ar dura intreg procesul daca se merge pe aceasta cale?
Buna ziua,

Doresc sa fac dezmembrarea unui teren pe care exista 2 constructii edificate. Eu detin 1/2 cota-parte din teren, la fel si celalat proprietar. Celalalt proprietar nu doreste sa faca dezmembrarea, prin urmare, nu pot demara procesul pentru obtinerea autorizatiei de constructie pentru constructia mea. Ce varianta am din punct de vedere juridic pentru a realiza dezmembrarea?

Va multumesc anticipat.
av_stagiar2014 a scris:

contract de administrare (mandat)
1. ptr cim [ link extern ]
2. parere contrara [ link extern ]


Multumesc pentru informatiile de mai sus.

In ceea ce priveste contractul de mandat pentru administrator, acesta mai este necesar in cazul in care este vorba de asociatul unic care functioneaza ca administrator in virtutea actului constitutiv?

In ceea ce priveste un CIM pentru asociatul unic-administrator pentru alta functie decat cea de administrator,totusi nu mi-e clar care este interpretarea corecta a normelor in vigoare in baza celor doua articole. Care este "solutia" cea mai des intalnita in practica?

Multumesc anticipat.
Poate cineva sa clarifice urmatoarele aspecte:

1) Asociatul unic care este si admistrator al aceleiasi SRL, trebuie sa aiba un contract individual de munca (CIM) pentru a exercita functia de administrator?

2) In mod aditional, se poate ca asociatul unic sa incheie si un CIM pentru un alt post in cadrul SRL (de exemplu, post de economist), rezultand asadar 2 CIM-uri: unul pentru postul de administrator (in cazul in care este necesar un CIM) si unul pentru postul de economist?

Am citit pe forum postarile pe acest subiect, dar nu imi este clar inca acest aspect. Va multumesc anticipat.