Buna ziua
Eu sunt/am fost atat anagajator cat si angajat (la propria firma). Problema pe care o am este ca acum 2 ani mi-am incetat activitatea de anagajat (demisie), declaratiile la Finante s-au depus fara contributiile salariale, insa contabila nu mi-a facut modificarea in REVISAL. Inteleg ca nu mai pot face modificari retroactive in REVISAL, insa nici nu vreau, ca si angajator sa platesc din urma contributiile la salariu (pentru ca efectiv nu am mai figurat pe stat de salarii). Este o solutie buna sa dau propria firma in judecata si sa se stabileasca faptul ca nu mai sunt anagajat de acum 2 ani, iar culpa firmei sa fie neoperarea modificarilor in REVISAL? Imi puteti spune care este amenda in acest caz, sau daca pot scapa doar cu avertisment? Deasemena care ar fi costurile pentru un astfel de proces? Sau daca exista alta solutie mai buna?
Multumesc
Ma puteti ajuta, va rog, la urmatoarea intrebare:
Eu am atat calitatea de angajat cat si de angajator. La sfarsitul anului 2012 mi-am incetat contractul de munca (nu mai puteam suporta contributiile salariale). Declaratia 112 am depus-o corect, insa aceasta modificare in revisal se pare ca nu a fost depus deloc - contabila mi-a spus ca l-a depus dar s-a dovedit ca nu. Ma puteti ajuta cu un sfat, ce ar trebui sa fac pentru a primi amenda minima, sau poate doar un avertisment?