Buna ziua.Am o intrebare aferenta urmatoarei situatii.Sotul meu e ft posibil sa fie in curand implicat intr-un proces deschis unor cadre de conducere la serviciu, printre care si el pt concediere abuziva a unor angajati, abuziva cred ei, ca au fost de fapt normative date de Sus(Minister).Ideea e ca acei angajati au dat institutia in judecata,au castigat si li s-au platit salariile, prejudiciu pe care acum Statul vrea sa-l recupereze de la sotul meu si alti sefi.Intrebarea mea e....daca se ajunge la proces si pe perioada procesului se pune sechestru pe bunuri....se poate pune si pe apartamentul cumparat cu credit pe 30 de ani in timpul casatoriei....pe conturile bancare la care eu(sotia)sunt titular si sotul imputernicit?Pt conturi ce solutie ar fi...sa le lichidam inainte sau se poate sa fie doar pe numele meu(sotia) fara sa fie si el trecut in acte?Intreb sa stiu cum sa ma pregatesc, n-as vrea sa nu ne putem folosi de catva banuti adunati in catva ani de casnicie, bani munciti de noi.
Buna ziua.Sunt insarcinata in 34 de saptamani si am o contract de 7 ore/zi la un spital si in mai 2014 am deschis un PFA (Pers fizica autorizata), dar nu am incasat nimic pe el,doar am platit prima transa de impozit anticipat.Eu vreau sa beneficiez doar de 126 de zile concediu pre+postnatal de 126 de zile care e un concediu medical, dupa care ma intorc la serviciu, fara a-mi depune dosar pentru concediu de crestere copil.Intrebarile mele sunt:Pot activa in acest concediu medical pe PFA?Daca nu inregistrez nici o activitate pe PFA in acest concediu medical trebuie musai sa suspend activitatea pe PFA in acte?Contabila mi-a zis ca n-ar fi nevoie, ca se suspenda doar in cazul in care as intra in concediu de crestere copil,dar vreau sa fiu sigura....Multumesc anticipat pt raspunsuri.