Buna ziua.Sunt insarcinata in 34 de saptamani si am o contract de 7 ore/zi la un spital si in mai 2014 am deschis un PFA (Pers fizica autorizata), dar nu am incasat nimic pe el,doar am platit prima transa de impozit anticipat.Eu vreau sa beneficiez doar de 126 de zile concediu pre+postnatal de 126 de zile care e un concediu medical, dupa care ma intorc la serviciu, fara a-mi depune dosar pentru concediu de crestere copil.Intrebarile mele sunt:Pot activa in acest concediu medical pe PFA?Daca nu inregistrez nici o activitate pe PFA in acest concediu medical trebuie musai sa suspend activitatea pe PFA in acte?Contabila mi-a zis ca n-ar fi nevoie, ca se suspenda doar in cazul in care as intra in concediu de crestere copil,dar vreau sa fiu sigura....Multumesc anticipat pt raspunsuri.
OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate nu prevede obligativitatea incetarii activitatii de PFA pe perioada cat beneficiati de concediu de maternitate in baza unui contract individual de munca.