avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suspendare PFA in concediu postnatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suspendare PFA in concediu postnatal

Buna ziua.Sunt insarcinata in 34 de saptamani si am o contract de 7 ore/zi la un spital si in mai 2014 am deschis un PFA (Pers fizica autorizata), dar nu am incasat nimic pe el,doar am platit prima transa de impozit anticipat.Eu vreau sa beneficiez doar de 126 de zile concediu pre+postnatal de 126 de zile care e un concediu medical, dupa care ma intorc la serviciu, fara a-mi depune dosar pentru concediu de crestere copil.Intrebarile mele sunt:Pot activa in acest concediu medical pe PFA?Daca nu inregistrez nici o activitate pe PFA in acest concediu medical trebuie musai sa suspend activitatea pe PFA in acte?Contabila mi-a zis ca n-ar fi nevoie, ca se suspenda doar in cazul in care as intra in concediu de crestere copil,dar vreau sa fiu sigura....Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:25, 9 August 2014
OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate nu prevede obligativitatea incetarii activitatii de PFA pe perioada cat beneficiati de concediu de maternitate in baza unui contract individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt insarcinata in 6 luni, pot sa ma angajez la alta companie? oanasurugiu oanasurugiu Buna ziua. sunt insarcinata in 6 luni, lucrez la o companie si as vrea s ama angajez la alta companie . se poate acest lucru din punct de vedere legal? ... (vezi toată discuția)
Drepturi gravida Cristyna92 Cristyna92 Buna ziua Sunt angajata la o firma cu contract pe determinat ,lucrez la aceasta firma de aprox 1 an si 2 luni si in tot timpul acesta mi s-a facut ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de maternitate dan0007 dan0007 Incepand din octombrie 2012 am avut un contract tip \\"plata cu ora\\" pentru activitati realizate intre lunile octombrie 2012-mai 2013. Salariul pentru aceste ... (vezi toată discuția)