Buna ziua.Am o intrebare aferenta urmatoarei situatii.Sotul meu e ft posibil sa fie in curand implicat intr-un proces deschis unor cadre de conducere la serviciu, printre care si el pt concediere abuziva a unor angajati, abuziva cred ei, ca au fost de fapt normative date de Sus(Minister).Ideea e ca acei angajati au dat institutia in judecata,au castigat si li s-au platit salariile, prejudiciu pe care acum Statul vrea sa-l recupereze de la sotul meu si alti sefi.Intrebarea mea e....daca se ajunge la proces si pe perioada procesului se pune sechestru pe bunuri....se poate pune si pe apartamentul cumparat cu credit pe 30 de ani in timpul casatoriei....pe conturile bancare la care eu(sotia)sunt titular si sotul imputernicit?Pt conturi ce solutie ar fi...sa le lichidam inainte sau se poate sa fie doar pe numele meu(sotia) fara sa fie si el trecut in acte?Intreb sa stiu cum sa ma pregatesc, n-as vrea sa nu ne putem folosi de catva banuti adunati in catva ani de casnicie, bani munciti de noi.
daca veniturile sunt din casatorie , bunurile au devenit comune. Daca banii provin de inainte de casatorie si puteti dovedi asta o sa va revina dvs. Puteti face si un partaj judiciar , prin care instanta sa stabileasca contributia fiecaruia la bunurile comune si atribuirea acestora catre soti , apoi sa continuati intr-un regim de separatie a bunurilor , in timpul casatoriei. De asemenea, daca se pun proprire pe bunurile comune , trebuie sa interveniti in proces si sa cereti divizarea bunurilor.
Partaj divort
BlooM
Salut! Socrii mei vor sa divorteze, mai exact socrul meu vre sa dea divort (motiv invocat parasire de domiciliu), realitatea fiind ca soacra mea imi ajuta ... (vezi toată discuția)