avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Blocare conturi de familie pt un proces de serviciu ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Blocare conturi de familie pt un proces de serviciu aI unuia din soti

Buna ziua.Am o intrebare aferenta urmatoarei situatii.Sotul meu e ft posibil sa fie in curand implicat intr-un proces deschis unor cadre de conducere la serviciu, printre care si el pt concediere abuziva a unor angajati, abuziva cred ei, ca au fost de fapt normative date de Sus(Minister).Ideea e ca acei angajati au dat institutia in judecata,au castigat si li s-au platit salariile, prejudiciu pe care acum Statul vrea sa-l recupereze de la sotul meu si alti sefi.Intrebarea mea e....daca se ajunge la proces si pe perioada procesului se pune sechestru pe bunuri....se poate pune si pe apartamentul cumparat cu credit pe 30 de ani in timpul casatoriei....pe conturile bancare la care eu(sotia)sunt titular si sotul imputernicit?Pt conturi ce solutie ar fi...sa le lichidam inainte sau se poate sa fie doar pe numele meu(sotia) fara sa fie si el trecut in acte?Intreb sa stiu cum sa ma pregatesc, n-as vrea sa nu ne putem folosi de catva banuti adunati in catva ani de casnicie, bani munciti de noi.
Cel mai recent răspuns: Marian Bucur , Avocat 15:43, 13 August 2014
daca veniturile sunt din casatorie , bunurile au devenit comune. Daca banii provin de inainte de casatorie si puteti dovedi asta o sa va revina dvs. Puteti face si un partaj judiciar , prin care instanta sa stabileasca contributia fiecaruia la bunurile comune si atribuirea acestora catre soti , apoi sa continuati intr-un regim de separatie a bunurilor , in timpul casatoriei. De asemenea, daca se pun proprire pe bunurile comune , trebuie sa interveniti in proces si sa cereti divizarea bunurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa cumpar un apartament ca bun propriu daca sunt casatorit. ... Byzy22 Byzy22 Pot sa cumpar un apartament ca bun propriu daca sunt casatorit. Si sotia este de acord ca sa nu fie bun comun? (vezi toată discuția)
Partaj divort BlooM BlooM Salut! Socrii mei vor sa divorteze, mai exact socrul meu vre sa dea divort (motiv invocat parasire de domiciliu), realitatea fiind ca soacra mea imi ajuta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! urmeaza sa ma casatoresc si eu detin un apartament ... CrissB22 CrissB22 Buna ziua! Urmeaza sa ma casatoresc si eu detin un apartament cumparat inainte de casatorie, dar in care am locuit impreuna cu viitorul meu sot de aprox 5 ani. ... (vezi toată discuția)