avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Activitate Klamath

Activitate Klamath

Cazul este foarte simplu. Trebuie sa faceti urmatorii pasi:

1. Plangere la ENEL si la Presedintele asociatiei in care sesizati problema si solicitati ca Asociatia sa va faca dovada contorizarii separate a respectivilor proprietari si baza legala care le-a dat dreptul sa faca acest lucru (in calitate de distribuitori autorizati de energie electrica) - dati termen de rezolvare 2 saptamani.
2. Mergeti la ANAF/Garda financiara/etc. si solicitati un control de fond pentru ultimii 10 ani pe probleme legale/financiare. Faceti adresa la Institutia statala care autorizeaza distributia energiei electrice pe piata din Romania - nu stiu cum se numesc dar ii gasiti usor pe google :-)
3. In functie de raspunsul primit in scris, sau, in lipsa acestuia, faceti plangere penala la Politie impotriva Presedintelui Asociatiei si la Primarie - Departamentul Relatii cu Asociatiile de Proprietari (sau cum s-o numi el acum) pentru abuz in serviciu impotriva Presedintelui si a intregului comitet executiv. Mare atentie la Primarie: cei care vin in control au bunul obicei ca pentru o ciocolata sau pentru mai putin, sa divulge numele persoanei care a facut reclamatia. Solicitati in scris ca numele Dvs. sa ramana confidential.
4. Daca nu se rezolva problema Dvs. in cei trei pasi mentionati anterior, va recomand calduros sa va angajati un Avocat specializat in Asociatiile de proprietari si actionati in judecata Asociatia, cerand prejudicii materiale si morale pentru ultimii 10 ani.
5. ... iar daca tot nu se rezolva problema, ii tocati cu plangeri la toate autoritatile statale pana cand renunta la abuzuri ....

Simplu, dupa parerea mea.

OK, am inteles dar chiar nu se poate face nimic astfel incat acest program de lucru sa fie "legalizat"?

Va rog sa ma ajutati cu o idee, cu o solutie astfel incat sa am si eu un program de lucru legal. Nu vreau nimic mai mult.
Iti garantez ca asa este programul de lucru si este un program care convine tuturor salariatilor care lucreaza in domeniu (ingineri petrolisti, geologi, mecanici, necalificati, etc.). Dupa 30 zile de lucru stau acasa linistit alte 30 zile. A fost o incercare de trecere la program de lucru de 12 cu 24 dar s-au revoltat toti salariatii si s-a revenit la acelasi program de 12/12 in ture de 30 zile.

Eu vreau ca totul sa aiba acoperire legala. Ce se poate face astfel incat acest program de lucru sa fie legal si toata lumea sa fie multumita? Cei care lucreaza in domeniul naval si sunt plecati cate 6 luni din tara, cum procedeaza? Ei nu sunt la serviciu non-stop?
In cadrul firmei in care lucrez pe postul de Geolog, domeniul petrolier, programul de lucru trecut in contractul de munca este de 8 ore/zi, 40 ore/saptamana.

Problema mea este ca in realitate, programul de lucru este de 12 cu 12 ore (doua saptamani de zi, doua saptamani de noapte), timp de 30 zile/lunar, iar apoi urmeaza 30 zile libere. Practic, lucrez 6 luni dintr-un an, iar 6 luni le am libere. Am fost si la ITM sa discut problema asta dar inspectorii au spus ca este un vid legislativ si ca acest program de lucru incalca prevederile legale (si ca nu-mi pot da o solutie legala pentru ca nu exista nici o solutie). Din cate imi dau seama, toate firmele din domeniul petrolier incalca legislatia in vigoare datorita programului de lucru, atat la nivel national cat si la nivel mondial.

Cum se poate rezolva aceasta problema a programului de lucru astfel incat sa pot lucra si eu in legalitate?
Va pot spune din propria experienta ca asigurarea optionala a locuintei este mama tuturor problemelor de acest fel. Pe mine m-a inundat vecina de deasupra si am rezolvat foarte usor aceasta problema cu firma de asigurari (care a recuperat prejudiciul de la vinovati). La fel am procedat cand a cedat conducta de alimentare cu a apa rece a blocului (coloana principala) si mi-a facut toata baia varza.