avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Solutionare furt de energie electrica in condominium ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Solutionare furt de energie electrica in condominium de catre o parte dintre locatarii acestuia

as dori sa stiu cum pot solutiona urmatoarea problema : furt de energie electrica _ contorizata si platita la comun pentru spatiile comune ale unui condominium ;

furtul este produs prin legarea pe contoarele de energie electrica ale spatiilor comune a sistemeleor de elevatoare [lifturi pt masini] ce se afla in proprietate si folosinta privata a unora dintre proprietari;

in fapt eu sunt obligata sa platesc energie electrica pentru folosinta privata a unora dintre proprietarii din condominu [ ceva mai mult de 50% poseda lifturi ]

am supus atentiei Asociatiei de Proprietari acest aspect, in adunarea generala mi s-a data dreptate dar Asociatia nu doreste sa intreprinda nici un demers in vederea solutionarii acestei deficiente care se traduce in furt de energie electrica

cui sa ma adresez pentru solutionarea acestui abuz?

multumesc
Cel mai recent răspuns: praetorian , utilizator 17:13, 2 Noiembrie 2014
Nu e abuz .E infractiune.
Anuntati furnizorul de energie electrica. Dar mai vorbiti cu vecinii.Sunt ani grei de inchisoare pentru furt de energie...
ausfahrt a scris:

Nu e abuz .E infractiune.
Anuntati furnizorul de energie electrica. Dar mai vorbiti cu vecinii.Sunt ani grei de inchisoare pentru furt de energie...

Nu este infractiune!Abuz insa da!S-au legat dupa contuarul electric.Cred ca ar trebui sa sesizati distribuitorul de energie electrica pentru improvizatiile facute de colocatari,pentru desfiintarea lor.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Septembrie 2014
praetorian, utilizator
S-au legat inainte sau dupa contor ? Daca s-au legat inainte este infractiune si trebuie anuntat furnizorul de energie electrica. Daca s-au legat dupa este abuz si degeaba anuntati furnizorul. Nu e treaba furnizorului ce se intampla dupa contor. Numai cu asociatia o puteti rezolva.
Cazul este foarte simplu. Trebuie sa faceti urmatorii pasi:

1. Plangere la ENEL si la Presedintele asociatiei in care sesizati problema si solicitati ca Asociatia sa va faca dovada contorizarii separate a respectivilor proprietari si baza legala care le-a dat dreptul sa faca acest lucru (in calitate de distribuitori autorizati de energie electrica) - dati termen de rezolvare 2 saptamani.
2. Mergeti la ANAF/Garda financiara/etc. si solicitati un control de fond pentru ultimii 10 ani pe probleme legale/financiare. Faceti adresa la Institutia statala care autorizeaza distributia energiei electrice pe piata din Romania - nu stiu cum se numesc dar ii gasiti usor pe google :-)
3. In functie de raspunsul primit in scris, sau, in lipsa acestuia, faceti plangere penala la Politie impotriva Presedintelui Asociatiei si la Primarie - Departamentul Relatii cu Asociatiile de Proprietari (sau cum s-o numi el acum) pentru abuz in serviciu impotriva Presedintelui si a intregului comitet executiv. Mare atentie la Primarie: cei care vin in control au bunul obicei ca pentru o ciocolata sau pentru mai putin, sa divulge numele persoanei care a facut reclamatia. Solicitati in scris ca numele Dvs. sa ramana confidential.
4. Daca nu se rezolva problema Dvs. in cei trei pasi mentionati anterior, va recomand calduros sa va angajati un Avocat specializat in Asociatiile de proprietari si actionati in judecata Asociatia, cerand prejudicii materiale si morale pentru ultimii 10 ani.
5. ... iar daca tot nu se rezolva problema, ii tocati cu plangeri la toate autoritatile statale pana cand renunta la abuzuri ....

Simplu, dupa parerea mea.

multumesc frumos pentru sfaturi,

am facut deja o adresa catre Asociatie-catre Presedinte- au convocat o AG in sensul rezolvarii mai multor probleme printre care si aceasta!

pentru ca la AG au fost foarte putini proprietarei-membrii ai asociatiei- cei prezenti s-au facut ca ploua, nu mi-au dat raspuns scris vis-a vis de modul de solutionare a acestei probleme;

nu am primit inca nici PV-al sedintei AG cu rezolutiile adoptate fata de problema semnalata desi de fiecare data am facut adresa scrisa

pur si simplu cred ca prefera sa nu informeze proprietarii care se folosesc de energia electrica contorizata pe spatii comune
in scop personal _ pentru simplu fapt ca sunt majoritari cei ce se gasesc in aceasta situatie;

imobilul este unul nou iar aceasta alocare defectuoasa de energie este initiata de insusi dezvoltatorul constructiei - prin legarea elevatoarelor personale de masini la contuarul de energie electrica spatii comune

avocatul meu imi spune ca in font e o problema de solutionat de catre mine [si cei asemenea mie fara loc de parcare si elevatoare] direct cu proprietarii ce infaptuiesc aceast abuz.

eu gasesc ca si Asociuatia prin Presedinte si Comitet admin au obligatia de a solutiona aceasta deficienta,

multumesc

Alte discuții în legătură

Cheltuiala cu liftul in cadrul unui bloc de ap clas clas buna ziua, Va rog frumos sa-mi oferiti opinia dvs intr-o problema legata de asociatii proprietari. Sunt proprietara unui apartament ce are intrare separata, ... (vezi toată discuția)
Spatiile comerciale de la parterul blocurilor caragiu caragiu Doresc sa aflu la ce cheltuieli din cadrul asociatiei de proprietari sunt obligati sa participe detinatorii de spatii comerciale de la parterul ... (vezi toată discuția)
Fara administrator danyyyyy danyyyyy buna ziua, vreau sa intreb daca o scara de locatari trebuie sa aiba asociatie de proprietari, sau la intelegerea cu vecini sa pot gaspodari singuri fara a avea ... (vezi toată discuția)