avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fara administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fara administrator

buna ziua, vreau sa intreb daca o scara de locatari trebuie sa aiba asociatie de proprietari, sau la intelegerea cu vecini sa pot gaspodari singuri fara a avea asociatie, multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:43, 20 August 2009
Conform prevederilor in vigoare,"Asociatia de proprietari se infiinteaza prin acordul scris a cel putin jumatate plus unu din numarul proprietarilor apartamentelor si spatiilor cu alta destinatie decat acea de locuinta.In cladirile cu mai multe tronsoane sau scari se pot constitui asociatii de proprietari pe fiecare tronson ori scara in parte in conditiile in care nu exista o proprietate comuna aferenta tronsoanelor sau scarilor care nu poate delimitata"
Atentie la problema cu gospodaritul ,daca exista solutia tehnica ,astfel incat utilitatile sa poata sa fie contorizate si facturate distinct fata de restul scarilor .Greu credibil sa nu iasa discutii referitor la cote parti comune.Cine isi asuma responsabilitatea desfasurarii activitatilor concrete de gospodarire la niveleul scarii ?
danyyyyy a scris:

buna ziua, vreau sa intreb daca o scara de locatari trebuie sa aiba asociatie de proprietari, sau la intelegerea cu vecini sa pot gaspodari singuri fara a avea asociatie, multumesc

Orice "scara de locatari" , cum spuneti dv trebuie sa aiba asociatie de proprietari. Am preluat din ce ati spus dv. Mai corect ar fi sa va spun : proprietarii de pe orice scara de bloc cu mai mul de 3 apartamente trebuie sa se organizeze, sa se constituie in asociatie de proprietari. De ce ?
- pentru a putea incheia contracte cu furnizorii de utilitati : apa, gaz, agent termic, energie electrica, etc .
- pentru a va rezolva problemele comune: curatenia pe spatiile comune, reparatia instalatiilor comune, a teraselor si altor suprafete sau spatii comune, etc
- pentru a folosi spatiile comune conform legii si hotararii proprietarilor
- pentru a angaja personal care sa rezolve problemele comune ale scarii
- pentru a stabili in cadrul legal, democratic regulile de gospodarire si trai in scara respectiva.
- si altele care vor mai veni de la ceilalti forumisti.

Daca ne luam numai dupa titlu ar mai fi un raspuns : fara administrator se mai poate dar fara asociatie nu .
Ultima modificare: Joi, 20 August 2009
Adriantot, moderator
In blocul unde se gaseste scara Dv. exista asociatie de proprietari?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, va scriu în speranța unui răspuns care sa ma ajute ... Adina Nt Adina Nt Bună ziua, Va scriu în speranța unui răspuns care sa ma ajute sa comunic eficient cu locatarii din blocul unde locuiesc privind anumite demersuri pe ... (vezi toată discuția)
Desprindere de asociatia mama 123321123 123321123 BUNA ZIUA! NE CONFRUNTAM CU URMATOAREA PROBLEMA: -NE-AM INFIINTAT CA ASOCIATIE DE PROPRIETARI PE O SCARA DE BLOC CU O PARTE DIN ... (vezi toată discuția)
Mansardare Danafla Danafla Cu doi ani in urma,pe blocul meu s-a inceput o mansardare la care nu mi-am dat acordul. Sunt singurul locatar de pe scara care centrala de apartament,aceasta ... (vezi toată discuția)