avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cheltuiala cu liftul in cadrul unui bloc de ap
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cheltuiala cu liftul in cadrul unui bloc de ap

buna ziua,

Va rog frumos sa-mi oferiti opinia dvs intr-o problema legata de asociatii proprietari. Sunt proprietara unui apartament ce are intrare separata, direct in apartament, si nu in spatii comune cum ar fi holul blocului. Asta inseamna, implicit, ca nu am acces la lifturi. Cu toata acestea, suport cheltuiala cu reparatiile lifturilor, energia electrica si orice alte cheltuieli mai genereaza acestea. Legea nr. 230 si normele de aplicare ale acesteia nu descriu situatia in care ma regasesc si nu mi se pare echitabil si corect sa suport aceste cheltuieli dar fiind faptul ca nu am acces la aceste lifturi si nu pentru ca refuz eu, ci pentru ca asa presupune blocul prin constructie.

va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: clas , utilizator 14:30, 22 August 2011
In mod normal si prin HG 1588/2007 cu Normele de aplicare a Legii 230/2007, ascensorul este element al proprietatii comune.
Orice reparatie la proprietatea comuna se imparte pe cota-parte indiviza si este platita de toti proprietarii scarii respective (proprietatea comuna se poate delimita pe scari).

Cazul dv. nu este cuprins in Norme, fiind o exceptie, dar puteti sa propuneti conducerii asociatiei dv. sa solicite in proxima AG a proprietarilor scutirea dv. de la aceasta cheltuiala.

Deci este vorba de o rezolvare pe plan local si numai in masura in care vecinii dv. vor sa va scuteasca de aceasta cheltuiala.

Inca o data, cheltuiala cu orice element de proprietate comuna il faceti nu in virtutea folosintei, ci in virtutea faptului ca si dv. detineti o particica de proprietate in acel lift. Asa trebuie privita problema.
Multumesc frumos pentru raspuns. Voi incerca sa obtin avizul AG.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod civil poate anula anumite articole din legea 230/2007 ? Lidia2012 Lidia2012 In cadrul unei Asociatii de proprietari s-a reparat ascensorul (schimbat motor). Unul din proprietari, locuind la demisol, nu foloseste ascensorul. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Plata pentru reparatia liftului Spulbar Spulbar Buna ziua, Intai as dori sa multumesc pentru un eventual raspuns la problema mea. Am cumparat un apartament acum 7-8 ani intr-un bloc mai vechi, deci nu ... (vezi toată discuția)
Folosinta lift in bloc nou anl de catre o parte din locatari edy31 edy31 va salut, as dori sa aflu daca pot folosi liftul unui bloc nou ANL in cazul in care majoritatea locatarilor nu vor sa se dea drumul ,iar eu si inca citiva ... (vezi toată discuția)