Buna seara! In 2001 tatal meu a cumparat o casa cu teren.Dupa actul de vanzare-cumparare s-a facut cadastru si intabulare.M-am uitat pe acte zilele trecute din cauza ca vecinul isi mansardeaza casa si streasina lui este in curte la mine.Din cate am vazut eu pe acte vecinul are casa prelungita cu 10 metri in curtea mea care pe schita nu e prezent acel spatiu,dar totusi era deja construit cand s-a facut cadastrul.Nu inteleg de ce nu apare pe schita fiind al lui si apare ca fiind un spatiu liber care imi apartine mie.Ce ar trebui sa fac ??E posibil ca el sa fi putut obtine acte pe acel spatiu daca pana acum nu s-a interesat nimeni timp de 13 ani?Am inteles ca ar fi trebuit sa imi ceara acordul ca sa isi faca mansarda cu streasina casei la mine in curte....este adevarat?
Buna ziua !Concubinul meu are act de mostenire pe un teren iar noi dorim sa construim o casa dar am inteles ca femeia/barbatul nu poate avea niciodata vreun drept asupra unui bun mostenit indiferent daca sunt casatoriti sau nu.Eu as vrea sa stiu, daca noi vom construi o casa acolo ce drepturi am eu si daca e obligatorie casatoria ca sa poti dobandi un drept.Vreau sa fiu sigura ca daca contribui la ridicarea unui imobil nu am facut-o degeaba ...sa nu raman peste ani fara nimic .Multumesc anticipat.