avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... neclaritate cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

neclaritate cadastru

Buna seara! In 2001 tatal meu a cumparat o casa cu teren.Dupa actul de vanzare-cumparare s-a facut cadastru si intabulare.M-am uitat pe acte zilele trecute din cauza ca vecinul isi mansardeaza casa si streasina lui este in curte la mine.Din cate am vazut eu pe acte vecinul are casa prelungita cu 10 metri in curtea mea care pe schita nu e prezent acel spatiu,dar totusi era deja construit cand s-a facut cadastrul.Nu inteleg de ce nu apare pe schita fiind al lui si apare ca fiind un spatiu liber care imi apartine mie.Ce ar trebui sa fac ??E posibil ca el sa fi putut obtine acte pe acel spatiu daca pana acum nu s-a interesat nimeni timp de 13 ani?Am inteles ca ar fi trebuit sa imi ceara acordul ca sa isi faca mansarda cu streasina casei la mine in curte....este adevarat?

Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Cum pot afla cine e proprietarul magaziilor? Catrinel75 Catrinel75 Locuiesc intr-o curte cu 2 imobile, destul de apropiate unul de altul. Intre aceste 2 imobile existau inca de la inceput construite 2 magazii, in forma ... (vezi toată discuția)
Cumparat casa. in sfarsit!! cum as putea evita viitoarele probleme cu vecinii?? amri amri Va rog mult, daca puteti, sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Situatia mea e urmatoarea: am reusit sa mi cumpar o casuta in sept si, din prea marea fericire ... (vezi toată discuția)
Limită construcție casă. e legal ca vecinul să aibă 3-4 geamuri cu vedere în curtea mea? laurentiuu laurentiuu Am cumparat un teren pe care vreau sa construiesc o casa. Casa vecinului este la aprox 1m fata de gardul ce ne desparte si are pe partea cu mine 3-4 geamuri. ... (vezi toată discuția)