Locuiesc intr-o curte cu 2 imobile, destul de apropiate unul de altul.
Intre aceste 2 imobile existau inca de la inceput construite 2 magazii, in forma literei L.
Una din ele apartine clar imobilului vecin, se vede si din constructie si faptul ca pe acolo se face accesul la subsolul vecinului.
Insa cealalta magazie, lipta de casa mea, se vede clar chiar si din constructie ca ar fi al corpului meu de cladire.
Vecinul spune ca e a lui si ca el a folosit-o mereu.
Insa, prin constructie in sine, se vede ca apartine casei mele.
Am cautat in toate actele vechi pe care le am ceva referitor la aceasta magazie, insa nu am gasit nimic. Doar in cadastru se specifica vag "balcoane", ca si cum pervazul care ar constitui acoperisul magaziei ar fi "balconul" meu. La etaj deaspura pervazului exista un balcon, de aceeasi marime ca si magazia.
Nu au stiu nici cei de la cadastru cum sa o "dea la intors".
Unde le regasesc? ar tb cuprinse in vreun act? in cel de v-c? sau in cadastru?
Multumesc.
Daca nu exi9sta cuprinse in nici un document puteti formula o actiune in contradictoriu cu cvecinul care sa stabileasca ca magazia este parte componenta a imobilului stapinit de dv. putind utiliza proba cu martori si alte inscrisuri
in actul de v-c trebuia trecuta si magazia.da,puteti vedea atat din cadastru cat si din extras cine detine magazia.mai nou acum puteti cere extras si pt proprietatea vecinului daca stiti nr de carte func sau nr cadastral.asa va veti lamuri daca trebuie sa mergeti pe judecata si scutiti niste bani.succes
Acum am o alta intrebare legata de magazie.
Zidul casei mele dinspre vecin nu e drept, e intrat un pic inauntru spre casa mea, ca o logie. Si acolo este practic magazia, cu fata spre vecin.
Iar zidul se pare ca e linia de hotar.
Daca magazia asta se dovedeste a fiind a casei mele, cum am eu acces la ea?
Ca practic ar tb sa intru pe terenul vecinului.
Picatura stresenii
marcelutza
Buna dimineata,am nevoie de un sfat,va rog: Am o magazie construita din caramida,a carui zid este si granita intre mine si vecinul din spate!Acoperisul este in ... (vezi toată discuția)