Buna dimineata,am nevoie de un sfat,va rog: Am o magazie construita din caramida,a carui zid este si granita intre mine si vecinul din spate!Acoperisul este in 2 ape,cu baza mai lata spre vecin.O latura a magaziei da tot spre proprietatea lui.Pe aceasta latura,pt. a aduce apa de la streasina pe proprietatea mea,am pus un burlan,la fel cu scocul..Vecinul imi cere ca burlanul din prelungirea scocului sa-l duc prin magazia mea,ca el nu vrea sa-l vada! Ce ma sfatuiti sa fac?Multumesc!
Buna ziua.
Pentru a evita discutiile... puteti lua legatura cu un dulgher, cineva ce face acoperisuri, sa va monteze acel jgheab in interiorul strasini ( este putin mai mult de munca dar nu o sa mai aveti discutiile cu vecinul...).
Multumesc,dar chiar nu se poate,acolo este zid,nu streasina.Streasina este in spate,acolo am pus scoc,iar burlanul este de la scoc,pe zidul magaziei mele,sa pot aduce apa in curte.la mine.
Vecinul nu vede de fapt acest burlan ,decit daca iese in curte!Aceasta magazie e spre spatele curtii lui!Fata casei lui nu da spre aceasta magazie! Nici geamuri de la camere nu are pe partea aceea!Magazia e acolo de 50 de ani construita,nu este o ruina,e in stare f. buna!Vecinul e nou,de vreo 20 de ani,toate erau acolo cind el a cumparat proprietatea! Acum eu nu pot sa darim tot si sa construiesc cum vrea el.Acest burlan merge pe zidul magaziei,la nivelul placii care desparte magazia de pod.Este aceeasi culoare cu scocurile lui(ca asa a cerut),chiar cred ca doar vrea sa ma sicaneze!Unde mai pui ca nici macar nu sta in casa,decit 1-2 sapt.pe an cind vine din Spania!Atunci??? ce sa fac?Nu vrea sa accepte nimic,iar eu nu doresc sa merg in tribunal cu el!
Latime acoperis
hesperos
Buna ziua,
exista vreo reglementare referitoare la acoperis in situatia in care zidul casei este exact pe limita de proprietate cu a vecinului, acoperisul ... (vezi toată discuția)