avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... latime acoperis
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

latime acoperis

Buna ziua,

exista vreo reglementare referitoare la acoperis in situatia in care zidul casei este exact pe limita de proprietate cu a vecinului, acoperisul urmind sa depaseasca aceasta limita, dar doar cu atit cit e nevoie pentru scocurile si burlanele care preiau apa ca sa nu se scurga pe terenul acestuia. Acoperisul va incepe de la o inaltime de aproape 4 metri de la sol, deci nu ar impiedica sub nici o forma intrarea vecinului in curte. Poate acesta sa se impotriveasca si sa ceara ca acoperisul sa nu depaseasca limita proprietatii sau fiindca e acolo sus nu are nici un temei legal pentru o asemenea impotrivire?

Va multumesc!
Dorin
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 00:38, 31 Mai 2008
Conform art. 615 C.civ., orice proprietar are obligaţia să-şi facă streaşina casei sale în aşa fel încât apele rezultate din precipitaţii să se scurgă pe terenul său sau în stradă şi nu pe terenul vecinului. Nu există o prevedere legală în ceea ce priveşte distanţa pentru că nici nu ar fi posibil, deoarece fiecare casă are arhitectura sa... Acest lucru însă a trebuit avut în vedere de către arhitect şi de cel care a dat autorizaţiile de construire pe baza proiectului.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Picatura streasinii hesperos hesperos Buna ziua. Am si eu o intrebare, referitoare la o problema cu vecinul: pentru a-mi putea mansarda casa am nevoie de stilpi de sustinere pentru aceasta in ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am asupra casei mele? crisluana crisluana Buna ziua.Am o problema cu vecinii.Am cumparat casa acum 10 ani si nu am reparat sau modificat exteriorul la ea si nici nu am locuit in ea decat din februarie ... (vezi toată discuția)
Acoperisul vecinului depaseste linia de hotar mishu1981 mishu1981 Buna ziua, Am si eu o intrebare vis a vis de picatura streasinii.Am observar ca peste tot se mentioneaza:[i]Tot proprietarul este dator a-si face streasina ... (vezi toată discuția)