exista vreo reglementare referitoare la acoperis in situatia in care zidul casei este exact pe limita de proprietate cu a vecinului, acoperisul urmind sa depaseasca aceasta limita, dar doar cu atit cit e nevoie pentru scocurile si burlanele care preiau apa ca sa nu se scurga pe terenul acestuia. Acoperisul va incepe de la o inaltime de aproape 4 metri de la sol, deci nu ar impiedica sub nici o forma intrarea vecinului in curte. Poate acesta sa se impotriveasca si sa ceara ca acoperisul sa nu depaseasca limita proprietatii sau fiindca e acolo sus nu are nici un temei legal pentru o asemenea impotrivire?
Conform art. 615 C.civ., orice proprietar are obligaţia să-şi facă streaşina casei sale în aşa fel încât apele rezultate din precipitaţii să se scurgă pe terenul său sau în stradă şi nu pe terenul vecinului. Nu există o prevedere legală în ceea ce priveşte distanţa pentru că nici nu ar fi posibil, deoarece fiecare casă are arhitectura sa... Acest lucru însă a trebuit avut în vedere de către arhitect şi de cel care a dat autorizaţiile de construire pe baza proiectului.;)
Picatura streasinii
hesperos
Buna ziua.
Am si eu o intrebare, referitoare la o problema cu vecinul: pentru a-mi putea mansarda casa am nevoie de stilpi de sustinere pentru aceasta in ... (vezi toată discuția)