Buna ziua !Concubinul meu are act de mostenire pe un teren iar noi dorim sa construim o casa dar am inteles ca femeia/barbatul nu poate avea niciodata vreun drept asupra unui bun mostenit indiferent daca sunt casatoriti sau nu.Eu as vrea sa stiu, daca noi vom construi o casa acolo ce drepturi am eu si daca e obligatorie casatoria ca sa poti dobandi un drept.Vreau sa fiu sigura ca daca contribui la ridicarea unui imobil nu am facut-o degeaba ...sa nu raman peste ani fara nimic .Multumesc anticipat.
Nu este necesara casatoria ca sa aveti dreptul la casa construita impreuna.Doar asigurati-va ca actele de proprietate ale casei vor fi pe numele amandurora.
daca va casatoriti si decedeaza sotul aveti drept la teren ca sotie supravietuitoare , dar cota difera in functie de clasele de mostenitori cu care veniti in concurs . in ceace priveste casa , daca o ridicati in timpul casatoriei , 1/2 va fi a dumneavoastra in caz de deces a sotului iar cealalta jum se va imparti la fel ca si terenul . depinde de clasele cu care veniti in concurs la mostenire.
Concubinaj
ady492
am o matusa care traieste in concubinaj cu un barbat cu 30 ani mai tinar decit ia mentionez ca matusa are 78 care urmareste sa ramina in cota parte dintro casa ... (vezi toată discuția)