avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi dupa mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi dupa mostenire

Buna ziua !Concubinul meu are act de mostenire pe un teren iar noi dorim sa construim o casa dar am inteles ca femeia/barbatul nu poate avea niciodata vreun drept asupra unui bun mostenit indiferent daca sunt casatoriti sau nu.Eu as vrea sa stiu, daca noi vom construi o casa acolo ce drepturi am eu si daca e obligatorie casatoria ca sa poti dobandi un drept.Vreau sa fiu sigura ca daca contribui la ridicarea unui imobil nu am facut-o degeaba ...sa nu raman peste ani fara nimic .Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: carsteaverginica , utilizator 19:01, 11 August 2014
Terenul este bun propriu al sotului , deci si daca va casatoriti , nu aveti nici un drept asupra terenului .
Nu este necesara casatoria ca sa aveti dreptul la casa construita impreuna.Doar asigurati-va ca actele de proprietate ale casei vor fi pe numele amandurora.
Ultima modificare: Luni, 11 August 2014
Alexandrarares, utilizator
Raspunsurile sunt in contradictoriu tot nelamurita sunt:(.
daca va casatoriti si decedeaza sotul aveti drept la teren ca sotie supravietuitoare , dar cota difera in functie de clasele de mostenitori cu care veniti in concurs . in ceace priveste casa , daca o ridicati in timpul casatoriei , 1/2 va fi a dumneavoastra in caz de deces a sotului iar cealalta jum se va imparti la fel ca si terenul . depinde de clasele cu care veniti in concurs la mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O persoana care are o relatie de 28 de ani cu un barbat care ... laura1964 laura1964 O persoana care are o relatie de 28 de ani cu un barbat care are totul cumparat pe numele lui , insa si femeia a contribuit la bunastarea lor, in cazul in ... (vezi toată discuția)
Concubinaj ady492 ady492 am o matusa care traieste in concubinaj cu un barbat cu 30 ani mai tinar decit ia mentionez ca matusa are 78 care urmareste sa ramina in cota parte dintro casa ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate în concubinaj grasunel grasunel Buna! Am si eu o intrebare;stau in concubinaj de 10 iar acum vrem sa construim o casa,bineînțeles ca va fi pe numele lui.In caz de despartire,eu ce drepturi ... (vezi toată discuția)