Buna ziua,
Speta mea e simpla si clasica: credit de consum pe 5 ani, rate platite luna de luna timp de 2 ani, apoi job pierdut, probleme mari de sanatate, in final executare silita. Zilele viitoare suntem chemati sa asistam la desemnarea unui administrator si instituirea sechestrului pe bunuri (casa). Tin sa precizez ca executarea silita e aprobata de instanta in absenta noastra, noi am primit doar o comunicari.
Sunt aproape de un job, as vrea sa reiau platile catre banca si mi-ar mai trebui macar 2 luni ca sa pot incepe sa fac niste plati mai consistente. Ii las sa-mi ia din salariu, le mai dau si ceva peste si sper ca pana la sfarsitul anului sa pot rambursa toata restanta. Dar as vrea sa fie suspendata procedura de sechestru si executare silita, pt ca nu vreau sa ne pierdem casa pt mai putin de 10 mii de euro. Ce solutii juridice as avea?
In urma cu 3 ani, dupa niste controale ale fiscului, mi s-au imputat niste bani si am fost acuzat de evaziune fiscala, pentru ca apoi sa fiu si condamnat la un an cu suspendare pentru inselaciune. Intrebarea e: figurez in vreun fel la Biroul de credit? Vreau sa obtin un credit bancar si mi s-a dat sa semnez un acord de consultare la Biroul de credit. Nu am avut niciodata credite, prin urmare nici restante sau incidente de plata, dar in acordul de consultare zice de "informatii legate de savarsirea de infractiuni sau contraventii in domeniul financiar-bancar, in relatie directa cu banca".
Dupa mintea mea, se refera doar la eventuale probleme in raporturile cu banca la care vreau sa contractez creditul, ceea ce eu nu am avut. Dar nu sunt convins ca inteleg bine.
Stie cineva detalii? Ar trebui sa-mi fac griji?
Multumesc anticipat pentru orice parere avizata!