avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Activitate Monica_Petculescu

Activitate Monica_Petculescu

Buna ziua,

Ma puteti ajuta, va rog cu o trimitere la reglementarile in vigoare privind protectia informatiilor clasificate in cazul unui operator economic, producator si distribuitor de energie electrica?

Va multumesc foarte, foarte mult !!!

Monica Petculescu
Dar exista vreo lege care sa-i oblige pe ei sa-mi mentioneze clar in preaviz data inceperii si durata lucrarilor, astfel incat sa le asigur accesul in apartament?
Multumesc foarte mult.... m-am uitat in legea 230 si nu este specificat foarte clar ce trebuie sa cuprinda acel preaviz de 5 zile, exista cumva aceasta mentiune intr-o lege/norme metodologice ulterioare?
Nici macar 1-3 zile, 14 ore in cazul lucrarii pentru care am refuzat acceptul. Fara nici un fel de mentiune asupra duratei sau intervalului orar in care au nevoie de acces in apartament. Acesta este motivul pentru care intreb daca in preavizul de 5 zile (pe care ar trebui sa mi-l prezinte in cazul in care nu sunt de acord cu lucrarea in aceste conditii) sunt obligati sa mentioneze data inceperii si durata lucrarilor, pentru ca eu sa le asigur accesul in apartament in mod corespunzator.
Credeti-ma ca nu mai deranjam pe nimeni daca vorbitul cu administratorul ar fi dat vreun rezultat. Nici macar scrisul - pt ca la ultima coloana schimbata am semnat conditionat pe 4 zile (orele 9- 20), in cnditiile in care administratorul a anuntat verbal 3 zile durata. Si tot s-au intins pe 5 zile, fara macar sa anunte .

Exista vreo modalitate legala de a afla de la Asociate cu un oarecare timp inainte cat dureaza o astfel de lucrare? sunt obligati sa scrie in preaviz, daca refuz sa permit accesul nonstop in apartament?
Multumesc, este foarte util raspunsul Dvs. Tocmai faptul ca initial ni se comunica (VERBAL) o durata de 2 zile, dupa care dureaza 4-5 ma pune in imposibilitate de a asigura non-stop accesul in apartament. In plus, dupa experienta anterioara cu cele 2 coloane, imi pot lua liber doar cu cerere de concediu fara plata, care si asta trebuie facuta din timp.

Daca nu sunt de acord cu efectuarea lucrarii si astept preavizul legal cu 5 zile inainte, in acest preaviz macar Asociatia este obligata sa mentioneze data inceperii si durata in care sunt obligata sa asigur accesul in apartament? Pt ca, de exemplu, lucrarea care ar fi trebuit sa inceapa Joi, la ora 9 a fost anuntata printr-un afis pus Miercuri la ora 6 PM si nu mentiona decat data inceperii. Eu ce sa scriu in cererea de concediu fara plata? cer concediu din data de... pana la .... sfarsitul lumii???????

Va multumesc foarte mult pentru ajutor si scuzati-mi insistenta, dar sunt in mod real disperata!
Multumesc :D
La primele 2 coloane m-am referit strict ca exemplu de modalitate de lucru a administratorului. In conditiile in care data inceperii si durata lucrarii sunt anuntate verbal sau mazgalite pe o hartie lipita de usa blocului cu o seara inainte ajungi sa fii in situatia de a nu te putea misca din casa 4-5 zile la rand de dimineata pana noaptea.

Un afis care anunta cu o seara inainte inceperea lucrarilor a doua zi de dimineata sau ce spune administratorul sau vecinul de alaturi de poate constitui preavizul de 5 zile in sensul legii 230? Sau acel preaviz trebuie sa fie hartie oficiala din partea Administratiei care sa specifice zilele si intervalul orar in care este necesar accesul in apartament pt efectuarea lucrarilor?

Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Mentionez ca la solicitarile anterioare, administratorul a declarat imposibila determinarea unui program de executie, ci doar a zilei in care se incepe lucrarea. La lucrarile anterioare, a fost necesara prezenta in apartament in urmatorul mod:
1. inlocuire coloane apa baie - 5 zile, 14 ore/zi
2. Inlocuire coloane bucatarie - 4 zile, 14 ore/zi

Urmeaza a 3a lucrare pe anul acesta, lucrare de INLOCUIRE PREVENTIVA, nu de avarie. Vi se pare normal sa mi se pretinda prezenta non -stop in zile lucratoare la domiciliu minim 14 zile lucratoare/ an?

Multumesc foarte mult pentru ajutor!
Buna ziua,

Exista vreun interval de timp legal in care proprietarul unui apartament trebuie somat / notificat de catre asociatie pentru a permite accesul in apartament in vederea efectuarii unor lucrari de interes general cu care proprietarul nu este de acord? (schimbare programata coloane comune apa, NU avarie)

Pentru claritate, precizez urmatoarele:
1. La lucrarile anterioare similare, proprietarilor li s-a solicitat acceptul pentru lucrare pe un tabel in alb, fara nici o mentiune despre data inceperii, durata, continutul sau costul lucrarilor. Aceste precizari au fost facute VERBAL de catre administratorul blocului, dovedindu-se a fi incorecte (termene de executie triple, cost dublu)
2. Ieri seara la ora 6PM mi s-a solicitat acceptul pentru o lucrare similara, care urma sa inceapa astazi la 9 AM. In aceleasi conditii (tabel in alb, fara detalii lucrare, nici macar data inceperii). Pentru ca nu-mi pot lua un numar nedeterminat de zile de concediu in termen atat de scurt, nu am semnat tabelul de accept al lucrarii, moment in care mi s-a spus ca lucrarea se va face oricum, cu sau fara acceptul meu.

Intrebarea mea este daca Asociatia poate face acest lucru in apartamentul meu, fara ca eu sa fiu de accord si fara ca sa ma anunte in prealabil.

Va multumesc foarte mult pentru ajutor!!!!

Monica Petculescu