Pai, in privinta orfelinatului, asta as dori sa stiu: imi trebuie neaparat o anumita suma de bani la inceput? Care sunt regulile pe care trebuie sa le respect? Stiu ca am nevoie de spatiul destinat orfelinatului, dar atat? Spatiu? Autorizatii? Cate? Din partea cui? Pe langa Sanepid.
In plus, cum ajung copiii orfani la mine? Trebuie sa am contracte de colaborare cu asistenti sociali? Sau angajati asistenti sociali? Am nevoie de cat mai multe informatii precise, va rog.
Multumesc!
Am citit, in timp ce faceam researsh-ul necesar, doua informatii contradictorii. Prima vorbea despre aceasta optiune de a beneficia de un spatiu din partea autoritatilor adm. publice locale de la inceput. Cealalta mentiona ca doar dupa ce asociatiei i-a fost recunoscuta utilitatea publica (dupa cel putin 3 ani), poate beneficia de spatiu sau teren pentru constructie. Ma puteti lamuri si in privinta acestui aspect, va rog?
Va multumesc!
Cum infiintez un orfelinat? Doresc sa infiintez o asociatie care sa aiba mai multe scopuri: infiintarea unui orfelinat, a unui centru de ajutor, a unor magazine caritabile s.a.m.d. Cum procedez in cazul orfelinatului? Dar pentru magazinul caritabil - este bine ca asociatia dobanditoare de donatii sa infiinteze un SRL prin care sa vanda obiectele primite prin donatie, astfel strangand fonduri?
Va multumesc!
Buna ziua! Dorim infiintarea unei asociatii. Cum noi, viitorii asociati, suntem tineri din provincie cu viza de flotant in Bucuresti, am dori sa stim daca putem inscrie asociatia in Bucuresti. De asemenea, in cazul in care putem inscrie asociatia in Bucuresti, am aflat - conform Capitolului VIII al OG 26/2000 - ca: Autoritatile administratiei publice locale vor sprijini persoanele juridice constituite in temeiul prezentei ordonante prin:
a) punerea la dispozitia acestora, in functie de posibilitati, a unor spatii pentru sedii, in conditiile legii;
b) atribuirea, in functie de posibilitati, a unor terenuri in scopul ridicarii de constructii necesare desfasurarii activitatii lor.
Unde ar trebui sa mergem pentru a beneficia de un spatiu pentru sediu? La Primarie? O alta intrebare pe care as dori sa o adresez este: ce facem mai intai? Mergem la autoritatea administratiei publice locale si cerem un sediu pentru viitoarea asociatie? Caci pentru a inregistra asociatia avem nevoie deja de actele doveditoare ale sediului. Ori stabilim sediul in provincie, la unul dintre parinti si mergem ulterior sa cerem ajutor privind un spatiu in Bucuresti? - lucru care nu stim daca functioneaza, caci ajutorul acesta se primeste din partea autoritatilor de pe teritoriul unde asociatia este inregistrata. Mentionam ca dorim foarte mult ca activitatea sa se desfasoare initial si in principal in Bucuresti, cu sucursale in alte orase in viitor.
Va multumim!