avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare orfelinat
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare orfelinat

Cum infiintez un orfelinat? Doresc sa infiintez o asociatie care sa aiba mai multe scopuri: infiintarea unui orfelinat, a unui centru de ajutor, a unor magazine caritabile s.a.m.d. Cum procedez in cazul orfelinatului? Dar pentru magazinul caritabil - este bine ca asociatia dobanditoare de donatii sa infiinteze un SRL prin care sa vanda obiectele primite prin donatie, astfel strangand fonduri?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CeliaB , utilizator 23:09, 21 August 2014
Initial trebuie sa planificati si sa structurati riguros prioritatile
Pentru orfelinat,trebuie sa parcurgeti procedura prevazuta de Ministerul protectiei sociale si sa analizati
1. Gasirea unui imobil care sa corespunda acestui scop;
2. Infiintarea unei asociatii sau fundatii;
3. Gasirea resurselor financiare necesare;
Pai, in privinta orfelinatului, asta as dori sa stiu: imi trebuie neaparat o anumita suma de bani la inceput? Care sunt regulile pe care trebuie sa le respect? Stiu ca am nevoie de spatiul destinat orfelinatului, dar atat? Spatiu? Autorizatii? Cate? Din partea cui? Pe langa Sanepid.
In plus, cum ajung copiii orfani la mine? Trebuie sa am contracte de colaborare cu asistenti sociali? Sau angajati asistenti sociali? Am nevoie de cat mai multe informatii precise, va rog.
Multumesc!
Sau de Legea care reglementeaza infiintarea unui orfelinat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre autofinantare si aria (geografica) de desfasurare a activitatii unui ong Morgiana Morgiana Buna ziua, Am cateva intrebari punctuale, delimitate una de alta. 1. In criza de fonduri, mai ales la inceput, cand sponsorii sunt reticenti si cer ... (vezi toată discuția)
Asociatie sau firma? iulica2011 iulica2011 Exista vreun tip de asociatie in care profitul realizat poate fi distribuit membrilor,sau pentru asta este necesar sa infiintezi o firma? Va multumesc!!! (vezi toată discuția)
Bilant ong phill thomas phill thomas Bună seara! Vă rog să-mi daţi şi mie o informaţie corectă şi actuală referitoare la activitatea unei fundaţii . Fundaţia respectivă este ... (vezi toată discuția)