avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Activitate alex781

Activitate alex781

Buna ziua!

Am o nelamurire cu o situatie, poate ma puteti ajuta. Sper ca nu am gresit sectiunea din forum.

Se da un site cu idei de vacante in regim Do It Yourself, in stilul Av...escu.ro sau Tr...ator.ro. Cu alte cuvinte, administratorul publica o idee de vacanta de exemplu in Creta si pune la dispozitia vizitatorilor un link de unde isi pot rezerva, in regim propriu, zborul direct de la linia aeriana, cazarea direct de pe B...ing.com.

Administratorul paginii nu intra niciodata in contact cu banii vizitatorului, nu emite nicio factura intrucat vizitatorul cumpara direct de la furnizori, insa dupa o anumita perioada de timp linia aeriana sau site-ul de cazari ii vor credita acestuia un mic comision de "referral", pentru ca a trimis un client catre paginile respective. Administratorul paginii nu poate face legatura intre un anume vizitator si comisionul primit de la furnizorii de bilete de avion sau cazare.

Am doua intrebari:

1. Se supune administratorul paginii autorizarii in vreun fel, din moment ce nu vinde efectiv nimic, nu exista schimb comercial direct intre administratorul paginii si vizitator? Cineva mi-a mentionat codul CAEN 7990 - Alte servicii de rezervare si asistenta turistica care printre altele include "servicii de asistență pentru vizitatori: furnizarea de informații de călătorie pentru vizitatori" si am ramas putin pe ganduri.

2. Are administratorul paginii vreo responsabilitate legala pentru serviciile cumparate de vizitator de la respectivii furnizori? In termeni si conditii se specifica clar ca serviciile sunt cumparate de catre vizitatori direct de la furnizori iar ofertele publicate nu sunt oferte comerciale ci idei de vacante, pretul final depinzand de furnizori.

Va multumesc,
Alex
Multumesc penmtru raspuns. In privinta declaratiei trimestriale 300 (TVA) aveti cumva idee ce trebuie facut pentru a fi totul in ordine?

Factura initiala a fost declarata in declaratia 300 depusa in trimestrul in care a fost emisa.
Buna ziua

Sunt PFA la norma de venit, platitor de TVA.

Am un client intracomunitar caruia i-am emis o factura XYZ123 pe firma A pentru prestari servicii intracomunitare (eu fiind prestatorul) in luna ianuarie. In urma unor probleme de cash flow din partea lui am convenit sa ii anulez acea factura si sa o re-emit pe alta firma B (eu am contract de prestari servicii cu amandoua firmele).

Pentru asta i-am emis o factura storno pe firma A cu mentiunea "Factura storno/Reversal invoice XYZ123" si suma trecuta cu minus, apoi am emis factura pe compania B, care a si platit acea factura.

Problema este ca eu am declarat factura emisa in ianuarie pentru firma A in declaratia 390 si in declaratia 300.

Intrebarea din partea mea e ce trebuie sa fac acum ca totul sa fie in ordine in privinta declaratiilor? Stiu ca se poate depune declaratie rectificativa insa mi-e neclar cum trebuie completata. Depun o declaratie rectificativa pentru 390 cu suma 0 pe luna ianuarie, considerand ca a fost singura operatiune intracomunitara in acea luna? Dar in 300? In RJIP trebuie sa trec ceva cu privire la factura XYZ123?

Multumesc!