Am un client intracomunitar caruia i-am emis o factura XYZ123 pe firma A pentru prestari servicii intracomunitare (eu fiind prestatorul) in luna ianuarie. In urma unor probleme de cash flow din partea lui am convenit sa ii anulez acea factura si sa o re-emit pe alta firma B (eu am contract de prestari servicii cu amandoua firmele).
Pentru asta i-am emis o factura storno pe firma A cu mentiunea "Factura storno/Reversal invoice XYZ123" si suma trecuta cu minus, apoi am emis factura pe compania B, care a si platit acea factura.
Problema este ca eu am declarat factura emisa in ianuarie pentru firma A in declaratia 390 si in declaratia 300.
Intrebarea din partea mea e ce trebuie sa fac acum ca totul sa fie in ordine in privinta declaratiilor? Stiu ca se poate depune declaratie rectificativa insa mi-e neclar cum trebuie completata. Depun o declaratie rectificativa pentru 390 cu suma 0 pe luna ianuarie, considerand ca a fost singura operatiune intracomunitara in acea luna? Dar in 300? In RJIP trebuie sa trec ceva cu privire la factura XYZ123?
Declaratii 390, 300
gabon
Buna ziua,
Am o mare rugaminte sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea situatie. In 18.12.2009 am platit avans pentru o achizitie de bunuri intracomunitare, in ... (vezi toată discuția)