avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Factura storno in declaratia 390, 300, RJIP
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Factura storno in declaratia 390, 300, RJIP

Buna ziua

Sunt PFA la norma de venit, platitor de TVA.

Am un client intracomunitar caruia i-am emis o factura XYZ123 pe firma A pentru prestari servicii intracomunitare (eu fiind prestatorul) in luna ianuarie. In urma unor probleme de cash flow din partea lui am convenit sa ii anulez acea factura si sa o re-emit pe alta firma B (eu am contract de prestari servicii cu amandoua firmele).

Pentru asta i-am emis o factura storno pe firma A cu mentiunea "Factura storno/Reversal invoice XYZ123" si suma trecuta cu minus, apoi am emis factura pe compania B, care a si platit acea factura.

Problema este ca eu am declarat factura emisa in ianuarie pentru firma A in declaratia 390 si in declaratia 300.

Intrebarea din partea mea e ce trebuie sa fac acum ca totul sa fie in ordine in privinta declaratiilor? Stiu ca se poate depune declaratie rectificativa insa mi-e neclar cum trebuie completata. Depun o declaratie rectificativa pentru 390 cu suma 0 pe luna ianuarie, considerand ca a fost singura operatiune intracomunitara in acea luna? Dar in 300? In RJIP trebuie sa trec ceva cu privire la factura XYZ123?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Arsu , Contabil 11:36, 25 August 2014
Factura storno apare in 390 pe care o veti depune acum.
Multumesc penmtru raspuns. In privinta declaratiei trimestriale 300 (TVA) aveti cumva idee ce trebuie facut pentru a fi totul in ordine?

Factura initiala a fost declarata in declaratia 300 depusa in trimestrul in care a fost emisa.
In 300 se scade sau apare cu minus la randul cu achizitii/livrari intracomunitare. Momentan nu am o declaratie in fata pentru a va spune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii pentru achizitii intracomunitare kosamaria kosamaria La data de 7 dec 2010 o firma din Romania platitor de tva a achizitionat marfa din Polonia(in aprilie a mai avut o achizitie tot de la aceasta firma)dar ... (vezi toată discuția)
Declaratii 390, 300 gabon gabon Buna ziua, Am o mare rugaminte sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea situatie. In 18.12.2009 am platit avans pentru o achizitie de bunuri intracomunitare, in ... (vezi toată discuția)
Factura achizitii intracomunitare decl.300 si 390. bogdan1955 bogdan1955 Firma platitoare de TVA,din Romania,inregistrata in ROI,face o achizitie intracomunitara-masina folosita-(nu intra in categoria second-hand)din Olanda,dela o ... (vezi toată discuția)