avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Responsabilitatea administratorului paginii in cazul ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Responsabilitatea administratorului paginii in cazul unui site cu idei de vacante DIY

Buna ziua!

Am o nelamurire cu o situatie, poate ma puteti ajuta. Sper ca nu am gresit sectiunea din forum.

Se da un site cu idei de vacante in regim Do It Yourself, in stilul Av...escu.ro sau Tr...ator.ro. Cu alte cuvinte, administratorul publica o idee de vacanta de exemplu in Creta si pune la dispozitia vizitatorilor un link de unde isi pot rezerva, in regim propriu, zborul direct de la linia aeriana, cazarea direct de pe B...ing.com.

Administratorul paginii nu intra niciodata in contact cu banii vizitatorului, nu emite nicio factura intrucat vizitatorul cumpara direct de la furnizori, insa dupa o anumita perioada de timp linia aeriana sau site-ul de cazari ii vor credita acestuia un mic comision de "referral", pentru ca a trimis un client catre paginile respective. Administratorul paginii nu poate face legatura intre un anume vizitator si comisionul primit de la furnizorii de bilete de avion sau cazare.

Am doua intrebari:

1. Se supune administratorul paginii autorizarii in vreun fel, din moment ce nu vinde efectiv nimic, nu exista schimb comercial direct intre administratorul paginii si vizitator? Cineva mi-a mentionat codul CAEN 7990 - Alte servicii de rezervare si asistenta turistica care printre altele include "servicii de asistență pentru vizitatori: furnizarea de informații de călătorie pentru vizitatori" si am ramas putin pe ganduri.

2. Are administratorul paginii vreo responsabilitate legala pentru serviciile cumparate de vizitator de la respectivii furnizori? In termeni si conditii se specifica clar ca serviciile sunt cumparate de catre vizitatori direct de la furnizori iar ofertele publicate nu sunt oferte comerciale ci idei de vacante, pretul final depinzand de furnizori.

Va multumesc,
Alex

Alte discuții în legătură

Alte servicii de rezervare si asistenta turistica 7990 acd acd Buna ziua, M-ar interesa sa deschid un site de rezervari cazari online . Precizez ca pe site se va putea platii contravaloarea inchirierii Ca sa evit ... (vezi toată discuția)
Cod caen 7912 adinutza05 adinutza05 as dori sa stiu care este codul caen pt agentia de turism detailista?am certificat de inregistrare cu cod caen 7912 agentie de turism turoperatoare,dc doresc ... (vezi toată discuția)
Zbor anulat wizz air LuMorningGlory LuMorningGlory Buna ziua. In data de 13.12.2017 am achizitionat doua bilete de avion Suceava - Bologna -Suceava pentru datele 16.09.2018, respectiv 26.09.2018 si, evident, ... (vezi toată discuția)