Nu poate avea dreptul pentru că nu se încadrează aici:
ART. 85
(1) Sotul supravietuitor are dreptul la pensie de urmas pe tot timpul vietii, la implinirea varstei standard de pensionare, daca durata casatoriei a fost de cel putin 15 ani.
(2) In cazul in care durata casatoriei este mai mica de 15 ani, dar de cel putin 10 ani, cuantumul pensiei de urmas cuvenit sotului supravietuitor se diminueaza cu 0,5% pentru fiecare luna, respectiv cu 6,0% pentru fiecare an de casatorie in minus.
ART. 86
(1) Sotul supravietuitor are dreptul la pensie de urmas, indiferent de varsta, pe perioada in care este invalid de gradul I sau II, daca durata casatoriei a fost de cel putin un an.
(2) Sotul supravietuitor are dreptul la pensie de urmas, indiferent de varsta si de durata casatoriei, daca decesul sotului sustinator s-a produs ca urmare a unui accident de munca sau a unei boli profesionale si daca nu realizeaza venituri lunare dintr-o activitate profesionala pentru care asigurarea este obligatorie ori daca acestea sunt mai mici de 35% din castigul salarial mediu brut, prevazut la art. 33 alin. (5).
im82 a scris:
Drepturile de pensie nu sunt transferabile altor persoane. În situația dvs. aveți variantele:
1. Pensia dvs. o solicitați să vă fie virată în cont, apoi o gestionați dvs. cum doriți în interesul mamei.
2. Puteți să-i dați dreptul mamei, cu procură, să vă ridice pensia
Mama, dacă a fost căsătorită legal cu tatăl, nu văd de ce nu ar avea dreptul la pensie de urmaș.