avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Activitate croberta

Activitate croberta

Care este perioada de pregatire a unui salariat cu studii superioare din sectorul bugetar (economist) ?
Mentionez ca acesta a mai lucrat ca economist/sau pe un post cu studii medii, la agenti economici.
Concediu medical îngrijitor se acorda doar o data ? Sau câte 5 zile pt fiecare membru de familie care are nevoie ?
Dir.gen.de investigare a fraudelor poate trimite un dosar la parchet, sau o face șeful instituției? Salariatul a acoperit integral paguba, ce se mai poate întâmpla?
Amortizarea unui activ fix începe când e dat în folosință sau când e pus în funcțiune? Dacă i se face recepție, când obligatoriu e pus în funcțiune, dar nu e dat în folosință decât ulterior, se calculează amortizoare pt perioada cât nu e folosit?
Un angajat (bărbat), al cărui copil s.a născut în 09.2022, la câte luni are dreptul de concediu creștere copil? O luna sau doua, conform noilor norme metodologice?
Conform HG 1336/2022, membrii comisiei de concurs (într o instituție publica) au dreptul la o indemnizație de 10% din minimul pe economie. Unul din membrii e înlocuit (deces), pe perioada concursului. Au dreptul la aceasta indemnizație atât cel care a participat inițial, cât și cel care l.a înlocuit? Această indemnizație se împarte în mod egal, sau fiecare încasează 10 % ?
Un salariat căruia i s.a intentat proces, poate sa ceara suspendarea contractulu de munca ? Dacă decizia ii e favorabila , salariatul se poate întoarce la vechiul loc de munca ?
Unui salariat i s.a trimis dosarul la tribunal, dar nu a început urmărirea penală i se suspenda contractul de munca? Dacă se da decizie de NUP, acesta poate sa.si reia activitatea?
Daca un angajat isi da demisia, are dreptul la somaj ?
In urma cercetarii administrative s-a stabilit in sarcina unui angajat, o suma de plata. Acesta e de acord s-o restituie, doar daca in angajament este precizat ca o da inapoi, intr.o valoare mai mica si nu 1/3 (daca o achita in cuantumul specificat de el, restituirea se face intr.un an. daca i se retine 1/3,restituirea se face in 5 luni). Cum se procedeaza ?