Este obligatorie emiterea de factura clasica/electronica de catre o fundatie care sponsorizeaza o cresa ? In prezent aceasta emite doar chitanta. Poate angajatul sa solicite decontarea tichetelor de cresa, doar in baza chitantei ?
O fundatie (cresa) nu are obligatia emiterii unei facturi ? Chitanta e suficienta pt a solicita decontarea tichetelor de cresa intr.o institutie publica ?
Am radiat masina primita mostenire, in 2022, si cu toate ca am dus dovada la ANAF, sunt taxata cu impozit pe masina. Ce e de facut ? Pot recupera taxa ?
Institutie publica plateste taxa de racordare la conducta de gaze. Se inregistreaza in contabilitate ordinul plata. Factura electronica nu este pusa in SPV, nici acum. Cum se inregistreaza taxa ? Ca prestare de serviciu ?
Am studii superioare si sunt platita pe studii medii (contabil). Pt ca, contabilul sef se va pensiona,, pana la ocuparea postului, ordonatorul de credite imi cere sa i preiau atributiile, invocand studiile pe care am. Poate, prin ordin intern, sa faca asta ?
Un contract incheiat intre o institutie publica si un agent economic e valabil doar cu semnatura ordonatorului (fara viza CFP si neavizat juridic) ? Daca acesta e semnat de ordonator in 07.24 si viza CFP si a juristului se da in luna 12.24, de cand e valabil contractul ? Serviciul n.a fost finalizat, deci firma trebuie sa dea banii, cf OMFP 1792. /2002. Nu face asta , afirmand ca el se supune regulilor ANRE, nu OMFP 1792. Ce e de facut ?
In 20.06.24 se achita unui furnizor, pe baza unei note de informare, o anumita suma de bani, pt executie lucrari (nu exista niciun alt document referitor la termene si clauze). Nici pana in prezent aceste lucrari nu s-au efectuat. Cf 1792/2002 sumele platite in avans si nejustificate se recupereaza, cu percepere de penalitati si dobanzi. De la cine se recupereaza aceste penalitati si dobanzi ci care este procentul la care trebuie calculate ?