avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am studii superioare si sunt platita pe studii medii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am studii superioare si sunt platita pe studii medii (contabil). ...

Am studii superioare si sunt platita pe studii medii (contabil). Pt ca, contabilul sef se va pensiona,, pana la ocuparea postului, ordonatorul de credite imi cere sa i preiau atributiile, invocand studiile pe care am. Poate, prin ordin intern, sa faca asta ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 11 Ianuarie 2025
Daca lucrati in sectorul bugetar :

Legea 153./2017
art. 30 Exercitarea cu caracter temporar a unei funcții de conducere
(1) Exercitarea cu caracter temporar a unei funcții de conducere se realizează prin numirea temporară a unei persoane angajate/numite care îndeplinește condițiile specifice pentru ocuparea funcției de conducere și care nu a fost sancționată disciplinar, până la ocuparea prin concurs a postului, dacă în statute sau în legi speciale nu se prevede altfel.
(2) În perioada în care persoana angajată/numită exercită cu caracter temporar o funcție de conducere, aceasta beneficiază de drepturile salariale aferente funcției de conducere respective.

In speta, prin decizie va poate delega sa preluati atributiile acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public Elena Lia Elena Lia in institutia publica in care lucrez este o singura persoana cu functie de conducere.In perioada in care acesta persoana se afla in concediu de odihna sau in ... (vezi toată discuția)
Inlocuitor sef serviciu Adi Adi Adi Adi Buna ziua! Sunt personal contractual angajat ca referent (desi am studii superioare, postul a fost prevazut ca studii medii), iar de curand, am fost numita ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de indemnizatia de conducere a persoanei pe care o inlocuiesc, ea fiind in cm? Telita Telita Situatie in sistemul bugetar: Sunt personal contractual in sistemul bugetar - responsabil de analiza. Seful meu - personal contractual- este in concediu ... (vezi toată discuția)