in institutia publica in care lucrez este o singura persoana cu functie de conducere.In perioada in care acesta persoana se afla in concediu de odihna sau in diferite deplasari, eu o inlocuiesc. Am solicitat ca in perioada in care o inlocuiesc (numita prin dispozitie scrie a directorului) sa beneficiez de drepturile salariale aferente functiei de director. Raspunsul a fost: nu se poate. Va rog sa imi spuneti daca un functionar public poate beneficia in perioara da delegare de atributii si de drepturi salariale aferente functiei pe care o indeplineste.
Legea 153/2017
art. 30
Exercitarea cu caracter temporar a unei funcții de conducere(1) Exercitarea cu caracter temporar a unei funcții de conducere se realizează prin numirea temporară a unei persoane angajate/numite care îndeplinește condițiile specifice pentru ocuparea funcției de conducere și care nu a fost sancționată disciplinar, până la ocuparea prin concurs a postului, dacă în statute sau în legi speciale nu se prevede altfel.
(2) În perioada în care persoana angajată/numită exercită cu caracter temporar o funcție de conducere, aceasta beneficiază de drepturile salariale aferente funcției de conducere respective.
Contract de munca
lyly64
Buna ziua,
- va rog sa-mi mentionati daca contabila (consilier I) noastra din institutie publica (personal contractual) poate sa ocupe functie de conducere ... (vezi toată discuția)