avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

functionar public

in institutia publica in care lucrez este o singura persoana cu functie de conducere.In perioada in care acesta persoana se afla in concediu de odihna sau in diferite deplasari, eu o inlocuiesc. Am solicitat ca in perioada in care o inlocuiesc (numita prin dispozitie scrie a directorului) sa beneficiez de drepturile salariale aferente functiei de director. Raspunsul a fost: nu se poate. Va rog sa imi spuneti daca un functionar public poate beneficia in perioara da delegare de atributii si de drepturi salariale aferente functiei pe care o indeplineste.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:39, 28 Februarie 2018
Legea 153/2017
art. 30
Exercitarea cu caracter temporar a unei funcții de conducere(1) Exercitarea cu caracter temporar a unei funcții de conducere se realizează prin numirea temporară a unei persoane angajate/numite care îndeplinește condițiile specifice pentru ocuparea funcției de conducere și care nu a fost sancționată disciplinar, până la ocuparea prin concurs a postului, dacă în statute sau în legi speciale nu se prevede altfel.

(2) În perioada în care persoana angajată/numită exercită cu caracter temporar o funcție de conducere, aceasta beneficiază de drepturile salariale aferente funcției de conducere respective.
problema cu acest articol este furmularea ”până la ocuparea prin concurs a postului, ” . Postul nu este vacant.
Alin.2 nu contine sintagma mentionata de dvs. .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un post de conducere dintr-o instituție publică devine vacant ... jacquelline jacquelline Un post de conducere dintr-o instituție publică devine vacant prin pensionarea titularului. Ocuparea acestuia poate fi facuta in baza unui act administrativ ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Buna ziua, - va rog sa-mi mentionati daca contabila (consilier I) noastra din institutie publica (personal contractual) poate sa ocupe functie de conducere ... (vezi toată discuția)
Se poate ocupa in acest mod post ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat cum ar trebui procedat in ceea ce priveste urmatoarea situatie: - directorul institutiei noastre publice ... (vezi toată discuția)