avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Un post de conducere dintr-o instituție publică ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Un post de conducere dintr-o instituție publică devine vacant ...

Un post de conducere dintr-o instituție publică devine vacant prin pensionarea titularului. Ocuparea acestuia poate fi facuta in baza unui act administrativ al primarului, prin numirea unui salariat din cadrul biroului respectiv, sau prin organizare de concurs?
As dori sa stiu baza legala
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2020
jacquelline, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:22, 9 Noiembrie 2020
Legea 153/2017
art.30 Exercitarea cu caracter temporar a unei funcții de conducere
(1) Exercitarea cu caracter temporar a unei funcții de conducere se realizează prin numirea temporară a unei persoane angajate/numite care îndeplinește condițiile specifice pentru ocuparea funcției de conducere și care nu a fost sancționată disciplinar, până la ocuparea prin concurs a postului, dacă în statute sau în legi speciale nu se prevede altfel.
(2) În perioada în care persoana angajată/numită exercită cu caracter temporar o funcție de conducere, aceasta beneficiază de drepturile salariale aferente funcției de conducere respective.
Sa inteleg ca numirea poate fi facuta doar temporar nu definitiv. Ocuparea definitivă se face prin concurs?

Cornel Vasile a scris:

Legea 153/2017
art.30 Exercitarea cu caracter temporar a unei funcții de conducere
(1) Exercitarea cu caracter temporar a unei funcții de conducere se realizează prin numirea temporară a unei persoane angajate/numite care îndeplinește condițiile specifice pentru ocuparea funcției de conducere și care nu a fost sancționată disciplinar, până la ocuparea prin concurs a postului, dacă în statute sau în legi speciale nu se prevede altfel.
(2) În perioada în care persoana angajată/numită exercită cu caracter temporar o funcție de conducere, aceasta beneficiază de drepturile salariale aferente funcției de conducere respective.

Da,numirea poate fi facuta doar temporar . Ocuparea definitivă se face prin concurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public Elena Lia Elena Lia in institutia publica in care lucrez este o singura persoana cu functie de conducere.In perioada in care acesta persoana se afla in concediu de odihna sau in ... (vezi toată discuția)
Inlocuitor sef serviciu Adi Adi Adi Adi Buna ziua! Sunt personal contractual angajat ca referent (desi am studii superioare, postul a fost prevazut ca studii medii), iar de curand, am fost numita ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Buna ziua, - va rog sa-mi mentionati daca contabila (consilier I) noastra din institutie publica (personal contractual) poate sa ocupe functie de conducere ... (vezi toată discuția)