Buna ziua! Sunt personal contractual angajat ca referent (desi am studii superioare, postul a fost prevazut ca studii medii), iar de curand, am fost numita inlocuitor sef serviciu pe perioada CO al sefului. Este legal, se permite acest lucru, atata timp cat in cadrul serviciului exista o persoana care are functia de inspector cu studij superioare, desigur) ? Multumesc!
Este de competenta angajatorului sa desemneze un inlocuitor pentru titularul postului pe perioada CO al titularului. In perioada respectiva, inlocuitor trebuie sa primeasca salariul titularului.
Legea 153/2017 Art. 30. - Exercitarea cu caracter temporar a unei funcții de conducere
(1) Exercitarea cu caracter temporar a unei funcții de conducere se realizează prin numirea temporară a unei persoane angajate/numite care îndeplinește condițiile specifice pentru ocuparea funcției de conducere și care nu a fost sancționată disciplinar, până la ocuparea prin concurs a postului, dacă în statute sau în legi speciale nu se prevede altfel.
(2) În perioada în care persoana angajată/numită exercită cu caracter temporar o funcție de conducere, aceasta beneficiază de drepturile salariale aferente funcției de conducere respective.
Contract de munca
lyly64
Buna ziua,
- va rog sa-mi mentionati daca contabila (consilier I) noastra din institutie publica (personal contractual) poate sa ocupe functie de conducere ... (vezi toată discuția)