Va rog sa ma indrumati catre documentul oficial care indica posibilitatea acordarii la o data ulterioara a concediului medical pentru sarcina si lauzie. Cei de la Casa de Sanatate refuza la plata concediul pentru luna octombrie (1-31 octombrie) deoarece este acordat pe data de 5 octombrie. Eu am gasit ORDIN Nr. 60/32 din 27 ianuarie 2006 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate . Nu stiu daca sunt prevederi mai recente privind acest aspect care sa precizeze imposibilitatea acordarii retroactive a concediului medical in aceasta situatie.
Va multumesc.
Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo lege/act normativ care sa reglementeze criteriile de notare al elevilor. Ma intereseaza daca este legala scaderea notei la urmatorul test pentru intarzierea la ora sau notarea cu 2 pentru neachizitionarea la timp a manualului. Teoretic se noteaza cunostintele elevului la o anumita materie. Exista vreo prevedere pentru notarea...implicarii, prezentei sau a altor criterii?
Va multumesc!
multumesc pentru raspuns....legislatia nu trateaza in mod expres acest caz, deci ramane la latitudinea inspectoratului teritorial sa trateze cerea in " interesul educational al copilului"
Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti ce lege reglementeaza conditiile inscrierii copiilor in clasa I/ pregatititoare. am inteles de la secretariatul scolii unde am vrut sa inscriu copilul ca pentru a il putea inscrie in clasa I cu testare psihosomatica trebuie sa aiba impliniti 6 ani la data de 31 august. copilul meu implineste 6 ani abia in octombrie, deci ne lipsesc 1 luna si jumatate. vreau sa vad daca legea prevede si exceptiile de la regula. psihologul ne-a recomandat sa-l inscriem in clasa I , la fel si educatoarea. vreau sa precizez ca nu e doar un moft, avand in vedere ca el cunoaste literele de la 2 ani si jumatate si citeste fluent de la 3 ani jumatate, face calcule matematice de nivelul clasei a doua, iar educatoarea lucreaza cu el separat. e o decizie grea, si as vrea sa o iau in deplina cunostinta de cauza. deocamdata ma lovesc de litera legii care stabileste limitele foarte clar la nivelul scolilor. totusi refuz sa cred ca nu exista un cadru si pentru cei putin mai avansati....
Multumesc pentru raspuns. Intr-adevar ma confrunt cu revenirea salariatei din CCC. Va rog sa-mi lamuriti inca niste aspecte. In cat timp se declara in Revisal decizia si daca se face ca la angajare din nou medicina muncii, instructaj SSM, etc
Multumesc.
toate site-urile trateaza cazul suspendarii unui contract de munca in general si a suspendarii in cazul ccic in special, dar nu gasesc foarte clar tratata si situatia ulterioara-adica reactivarea contractului la incetarea suspendarii. care sunt pasii, termenele si documentele in acest caz?
Multumesc foarte mult.