Va rog sa ma indrumati catre documentul oficial care indica posibilitatea acordarii la o data ulterioara a concediului medical pentru sarcina si lauzie. Cei de la Casa de Sanatate refuza la plata concediul pentru luna octombrie (1-31 octombrie) deoarece este acordat pe data de 5 octombrie. Eu am gasit ORDIN Nr. 60/32 din 27 ianuarie 2006 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate . Nu stiu daca sunt prevederi mai recente privind acest aspect care sa precizeze imposibilitatea acordarii retroactive a concediului medical in aceasta situatie.
Va multumesc.
1. Din Normele de aplicare a OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate, aprobate prin Ordinul 60/32/2006:
Art. 17.
(1) Certificatele de concediu medical se completeazã şi se elibereazã la data la care se acordã consultaţia medicalã, stabilindu-se numãrul necesar de zile de concediu medical.
...
(4) Certificatele de concediu medical se pot elibera şi la o datã ulterioarã, numai pentru luna în curs sau luna anterioarã, pentru urmãtoarele situaţii:
(parte introductivã modificatã prin art. I pct. 12 din Ordinul nr. 175/2007, în vigoare de la 1 august 2007)
a) în caz de sarcinã şi lãuzie (numai concediu medical pentru maternitate);
b) pentru perioada de internare în spital;
c) pentru aparat gipsat, numai de cãtre medicul ortoped/chirurg;
d) situaţii pentru care este necesar avizul medicului expert al asigurãrilor sociale peste 90 de zile.
e) în caz de carantinã.
...
2. In cazul dvs. certificatul medical a fost emis la data de 5 octombrie pentru luna in curs (octombrie) deci se incadreaza in prevederile de mai sus.
3. Faceti o sesizare si la CNAS, pe e-mail, la: www.cnas.ro/contact/contact.html
Concediu medical
Vioreld
buna ziua.
un angajat are un medical in septembrie. in octombrie vine cu 2 medicale in continuare. din ce stiu, baza de calcul la aceste 2 medicale din ... (vezi toată discuția)