avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Termen acordare concediu medical sarcina si lauzie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Termen acordare concediu medical sarcina si lauzie

Va rog sa ma indrumati catre documentul oficial care indica posibilitatea acordarii la o data ulterioara a concediului medical pentru sarcina si lauzie. Cei de la Casa de Sanatate refuza la plata concediul pentru luna octombrie (1-31 octombrie) deoarece este acordat pe data de 5 octombrie. Eu am gasit ORDIN Nr. 60/32 din 27 ianuarie 2006 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate . Nu stiu daca sunt prevederi mai recente privind acest aspect care sa precizeze imposibilitatea acordarii retroactive a concediului medical in aceasta situatie.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gabrielajicu , utilizator 15:03, 26 Noiembrie 2015
Alt text de lege nu exista , iar Ordinul 60/32 din 27 ianuarie 2006 nu a suferit modificari in ceea ce priveste problema dvs.
1. Din Normele de aplicare a OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate, aprobate prin Ordinul 60/32/2006:

Art. 17.
(1) Certificatele de concediu medical se completeazã şi se elibereazã la data la care se acordã consultaţia medicalã, stabilindu-se numãrul necesar de zile de concediu medical.
...

(4) Certificatele de concediu medical se pot elibera şi la o datã ulterioarã, numai pentru luna în curs sau luna anterioarã, pentru urmãtoarele situaţii:
(parte introductivã modificatã prin art. I pct. 12 din Ordinul nr. 175/2007, în vigoare de la 1 august 2007)

a) în caz de sarcinã şi lãuzie (numai concediu medical pentru maternitate);
b) pentru perioada de internare în spital;
c) pentru aparat gipsat, numai de cãtre medicul ortoped/chirurg;
d) situaţii pentru care este necesar avizul medicului expert al asigurãrilor sociale peste 90 de zile.
e) în caz de carantinã.
...

2. In cazul dvs. certificatul medical a fost emis la data de 5 octombrie pentru luna in curs (octombrie) deci se incadreaza in prevederile de mai sus.

3. Faceti o sesizare si la CNAS, pe e-mail, la: www.cnas.ro/contact/contact.html
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre concediul medical prenatal camelia190609 camelia190609 buna ziua! am o problema in vederea obtinerii concediului medical prenatal.dr. de familie nu doreste sa elibereze cmp pentru luna iulie,mentionand ca luna a ... (vezi toată discuția)
Concediu postnatal utilizator35 utilizator35 Buna ziua, O cunostinta a nascut in luna octombrie a acestui an. Nu a fost la medicul de familie sa ceara certificatul de concediu medical (postnatal). Mai ... (vezi toată discuția)
Concediu medical predat dupa data de 5 ContSters232907 ContSters232907 Buna ziua, as vrea sa stiu daca un concediu medical este predat dupa data de 5 a lunii pentru ca doar in data de 7 a fost facut consultul si dat concediul ... (vezi toată discuția)