Buna ziua,
Medicul mi-a eliberat un Certificat de concediu medical (in continuare),pentru luna octombrie 2014,valabil de la data de 01.10-31.10.2014,pt cod indemnizatie 12.
Pe parcursul intregii luni mentionez ca m-am aflat internat in spital.
Angajatorul nu vrea sa ia in considerare acest concediu deoarece sustine ca "data acordarii" nu este corecta(31.10.2014),si ca trebuia acordat in ultima zi din luna septembrie pentru luna urmatoare.
Medicul sustine ca acest concediu este cat se poate de corect si ca se specifica pe acesta,ca la data acordarii am fost internat!
Cine are dreptate?? multumesc
art 17 alin (4) Ordin MSP 60/2006 certificatele de concediu medical se pot elibera şi la o dată ulterioară, numai pentru luna în curs sau luna anterioară, pentru următoarele situaţii:
a) în caz de sarcină şi lăuzie (numai concediu medical pentru maternitate); b) pentru perioada de internare în spital; c) pentru aparat gipsat, numai de către medicul ortoped/chirurg;
d) situaţii pentru care este necesar avizul medicului expert al asigurărilor sociale peste 90 de zile.
e) în caz de carantină.
acelasi lucru le-am explicat si eu...la data acordari concediului eram internat(inca din luna august mai exact),dar mi s-a zis ca sunt sanse sa nu se deconteze.
Cine il deconteaza de fapt,angajatorul sau CNAS?
Concediul medical
augustin39
am avut un concediu medical pe care adm societatii la care lucram nu mi la inregistrat...am fost am scos duplicat al concediului de la sectia unde am fost ... (vezi toată discuția)