avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul medical

am avut un concediu medical pe care adm societatii la care lucram nu mi la inregistrat...am fost am scos duplicat al concediului de la sectia unde am fost internat...in pontaje figurez ca sunt pontat dar si ca din concediul med rezulta ca am fost internat...ce sanctiuni poate lua angajatorul?va multumesc...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:32, 2 Septembrie 2015
1. Pentru neplata concediului medical de catre angajator , va puteti adresa Casei de asigurari de sanatate

Art. 47 OUG nr.158/2005
.....
(2) Constituie contraventii urmatoarele fapte, savarsite prin incalcarea obligaţiilor prevazute la art. 36 alin. (3):
a) refuzul nejustificat de plată a indemnizatiilor;
b) calculul şi plata eronata a indemnizatiilor;
c) eliberarea certificatelor de concedii medicale, cu nerespectarea prevederilor legale în vigoare.

Art. 48
Contraventiile prevazute la art. 47 se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.500 lei şi constituie venituri la Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

Art. 49
Constatarea contraventiilor prevazute la art. 47 şi aplicarea amenzilor corespunzatoare se fac de către organele de control ale CNAS şi ale caselor de asigurări de sănătate.

2. De asemenea, pentru neplata concediilor medicale aveti posibilitatea de a actiona in instanta angajatorul, astfel incat acesta sa fie obligat la plata acestora.
Actiunea se va depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca si este scutita de plata taxelor judiciare.
NU E PROBLEMA NEPLATII ,DAR EU APAR PONTAT DAR SI IN SPITAL...NU ESTE FALS IN ACTE?
Acel pontaj poate fi refacut de catre angajator. Intr-adevar, nu puteti fi si prezent si internat in spital in acelasi timp.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incertitudini augustin39 augustin39 Eu am certificat de handicap...dupa legile in vigoare daca prezentam acest certificat la serv eram scutui de impozite...cand am dus la serv certificatul ... (vezi toată discuția)
Plata concediului medical cavaldaniela cavaldaniela sotul are domiciliu in olt a avut un contract cu o firma din gorj ,lucru la desfasurat in strainatate,a venit in concediu de odihna si a fost intrenat cu tbc ... (vezi toată discuția)
Prenatal Bea.n Bea.n Ce pot sa fac daca firma la care lucrez...refuza sa plateasca prenatalul?sunt obligata sa astept banii de la Cnas..cine poate sa traiasca fara venit? (vezi toată discuția)