Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti ce lege reglementeaza conditiile inscrierii copiilor in clasa I/ pregatititoare. am inteles de la secretariatul scolii unde am vrut sa inscriu copilul ca pentru a il putea inscrie in clasa I cu testare psihosomatica trebuie sa aiba impliniti 6 ani la data de 31 august. copilul meu implineste 6 ani abia in octombrie, deci ne lipsesc 1 luna si jumatate. vreau sa vad daca legea prevede si exceptiile de la regula. psihologul ne-a recomandat sa-l inscriem in clasa I , la fel si educatoarea. vreau sa precizez ca nu e doar un moft, avand in vedere ca el cunoaste literele de la 2 ani si jumatate si citeste fluent de la 3 ani jumatate, face calcule matematice de nivelul clasei a doua, iar educatoarea lucreaza cu el separat. e o decizie grea, si as vrea sa o iau in deplina cunostinta de cauza. deocamdata ma lovesc de litera legii care stabileste limitele foarte clar la nivelul scolilor. totusi refuz sa cred ca nu exista un cadru si pentru cei putin mai avansati....
multumesc pentru raspuns....legislatia nu trateaza in mod expres acest caz, deci ramane la latitudinea inspectoratului teritorial sa trateze cerea in " interesul educational al copilului"
Clasa zero
vhojda
In anul scolar 2013/2014, un prescolar care nu a fost in clasa O, (din diferite motive), si are varsta de 7 ani, poate urma cursurile scolare in clasa I ? ... (vezi toată discuția)